Moje šťastná hvězda

Obrali ho skoro o všechno!

Na slávu nebo nedostatek peněz si nemohl nikdy stěžovat. Stačil ale jediný nápad, který ALEŠI BRICHTOVI (61) obrátil život vzhůru nohama.


Jeho popularita postupem času rapidně klesala a slavný rocker se rozhodl, že si zkusí vydělat nějakou tu korunu i jinak. Aleš Brichta (61) si tak založil vlastní rockový časopis. Ten ale nebyl zrovna dvakrát úspěšný a na svém projektu hodně prodělával.


„Finančně to bylo docela tragické. Místo toho, abych vyhlásil bankrot, všechny dluhy jsem sám poplatil,“ popsal před dvěma lety. Tolik peněz ale na svém účtu bohužel neměl, a tak si půjčoval, kde se dalo. Jak už to ale někdy bývá, narazil na lidi, kteří ho chtěli obrat o všechno, a to se také stalo.


Podnikání se Alešovi Brichtovi krutě vymstilo. S manželkou Joannou, která je pro něho velkou oporou.

Přišel o tři byty a miliony korun

Jak sám přiznává, člověk, od kterého si potřebné finance půjčil, měl dost vychytralého právníka. Za půjčku ručil jedním ze svých tří bytů. Nakonec na něho hodili ještě exekuci a zpěvák tak byl nucen prodat všechny své tři pražské nemovitosti.

Tím pádem přišel minimálně o 15 milionů korun, které putovaly do kapes lidí, kteří mu původně podali pomocnou ruku. S takovou ztrátou se vyrovnával jen velice těžko. Kromě toho se mu nedařilo ani v jeho kariéře. Sem tam sice odehrál nějaký koncert, to mu ale moc trn z paty nevytrhlo.

Navíc se tak stalo v době, kdy se začala stahovat hudba z internetu a příjmy z prodaných nosičů se pro mnoho umělců staly spíše minulostí. A aby toho nebylo málo, Brichta tehdy vlastnil ještě bar, přišla ale povodeň a se svým podnikem se musel rozloučit. „Všechno to šlo do háje najednou,“ řekl smutně.

Dodnes se nevzpamatoval

V současné době bydlí se svou o hodně mladší manželkou Joannou (39) v nájmu. „Doteď jsem se z toho nezmátožil. Přišel jsem o všechno. Jsem vlastně bezdomovec,“ dodal k tomu. K tomu se zpěvák potýká i s četnými zdravotními problémy.

Sice to není moc na vyskakování, Aleš je ale rád, že má po svém boku někoho, kdo ho i v těžkých chvílích dokáže podržet. „Výborně se o mě stará. Bez ní bych byl ztracený. Doprovází mě všude a usnadňuje mi žití,“ říká láskyplně.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden