Staré dobré časy

Obrna ji připravila o zlatou hvězdu na čele

Staré dobré časy

Děsivá noc herečky. Večer oznámila otci skvělou zprávu. Ráno zemřel.

Když vyslovíme její jméno, málokdo z dnešní generace si v tu chvíli vybaví konkrétní tvář. Přitom se krásná a talentovaná herečka Miriam Hynková (†77) objevila ve více než šedesáti filmových a televizních rolích. A o další ji v mládí připravila zákeřná choroba.

Byla to taková typická tatínkova holčička. Její otec, známý zubní lékař z pražských Vinohrad Rudolf Hynek skoro celou první polovinu svého života strávil cestováním po širém světě. Není divu, že po poněkud pozdní svatbě zatoužil nejen po klidu, ale také po vymodlené holčičce.

Pořádná vysoká, nebo DAMU?

A Miriam mu dělala velkou radost. Odmalička ráda kreslila, recitovala, zpívala i baletila. A také vzorně plnila povinnosti studentky výběrové rodinné školy, kam ji rodiče poslali.

Když došlo na rozhodování, kam jít na vysokou školu, měla z toho půvabná a chytrá mladá dáma těžkou hlavu. Má vystudovat „pořádnou“ vysokou školu, jak chtěl táta? Nebo splnit

Zbývá vám 74% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden