Můj kousek štěstí

Ocet na migrénu a hmyzí kousnutí

Ve světě jsou používány různé druhy octů, odlišují se chutí i vůní, ale všechny se mohou pyšnit širokými léčivými účinky. Vinný ocet likviduje bakterie, viry a plísně.

Podporuje trávení, zklidňuje průjmy, migrény, potlačuje bolesti v krku, afty.Zevně ho můžeme nanášet na veškeré kožní neduhy, štípance, mykózy, je vhodný i k dezinfekci poranění. Vinný ocet vždy upřednostňujeme v bio kvalitě, máme tak jistotu, že je opravdu kvalitní. Pomáhá při pálení žáhy a průjmech.Při těchto problémech si dopřáváme 3x denně 1 lžičku octa smíchanou s 2 dl teplé vody. Vinný ocet také patří k nejoblíbenějším lidovým prostředkům proti bolestem hlavy. Obklad si připravíme tak, že hadřík namočíme do octa a přiložíme si ho na čelo.Necháme hodinu působit.

Jablečný ocet je elixír mládí

Dalším velmi účinným prostředkem je jablečný ocet. Ocet z jablečné šťávy je bohatý na draslík, vápník, fosfor, sodík a většinu stopových prvků. Má příznivý vliv na metabolismus.Při únavě, vysokém krevním tlaku, obezitě, bolestech kloubů a svalů, srdečních potížích, otocích ledvinového a srdečního původu se doporučuje tento nápoj: Ráno nalačno a večer 2 hodiny před spaním si smícháme 3 čajové lžičky jablečného octa (pozor na ochucené octy, které jsou z léčivého hlediska téměř bezcenné, často až škodlivé) s 1 čajovou lžičkou kvalitního medu a zalijeme 3 dl čisté neperlivé vody.Pijeme pomalu po douškách. Při bolestech v krku je dobré několikrát denně kloktat 2 dl teplé vody s 1 lžíce jablečného octa, večerní nápoj připravený s 3 dl teplé vody s 1 lžičkou jablečného octa povzbudí činnost střev. Postižené místo po bodnutí hmyzu je dobré ihned natřít neředěným čistým jablečným octem. Rána se okamžitě vydezinfikuje a přestane svědit. .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden