Můj kousek štěstí

Ochraňte svůj dům před nezvanými hosty!

Noci začínají být chladné, a to je chvíle, kdy udělají myši nebo i daleko větší hlodavci všechno pro to, aby se k vám nastěhovali a natropili spoustu škody.


Nepodceňujte je! Myš se dokáže protáhnout i dírkou o velikosti malé mince? Myši jsou schopné najít ve vašem domě i ty nejmenší skulinky nebo konstrukční nedostatky. Láká je teplo a příslib zbytků potravin, kterých budou mít v zimě venku málo. Je proto nejvyšší čas právě nyní drobné skulinky najít a utěsnit.


Pokud si myslíte, že doma už myši máte, vsaďte na svůj sluch. Když budete potichu, brzy uslyšíte pohyb myší za zdí nebo pod podlahou. Často se může ozývat i škrábání. Hledejte také myší trus a všímejte si kousanců na izolacích a trubkách.

Pastičky jsou top!


V dnešní době existuje celá řada typů pastiček a většina z nich je účinná. Vsaďte nejlépe na tu starou dobrou past na myši. Myši žerou v podstatě cokoli, aby přežily. I pár zrníček strouhanky jí tedy stačí k tomu, aby se najedla.


Měli byste si proto dávat dobrý pozor na to, kde a v jakých obalech potraviny uchováváte. Myši si potravu většinou odnášejí do svého hnízda, pokud ji ale neunesou, začnou hodovat tam, kde ji našly, a to bez ohledu na jakékoli nebezpečí. A právě v tu chvíli máte šanci myš dostat.

Máta s křemelinou


Myši se uživí i zrním, které necháváte v krmítku pro ptáky nebo třeba psím žrádlem. Dobře si proto před odchodem z domu rozmyslete, jestli svému domácími mazlíčkovi necháte přes den naplněnou misku. Zkuste také nasadit mátu, kterou myši nenávidí.


Z čistého mátového oleje smíchaného s vodou si vyrobte přírodní repelent ve formě spreje. Ten aplikujte na místa, kudy by mohly myši pronikat dovnitř. Rovněž můžete do mátového oleje namočit vatové odličovací tamponky a rozmístit je do míst, ve kterých se myši pohybují, nebo kde by si mohly budovat hnízdo. Ještě účinnější je kombinace mátového oleje s křemelinou, která udrží vůni máty velmi dlouho.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden