Ochutnejte výtečnou žloutkovou roládu s čokoládou

Žloutková roláda je úžasně nadýchaná a v ústech se doslova rozplývá. Na posezení ji sníte klidně celou, ani nemrknete. Její příprava je navíc velice snadná.


Ingredience:


150 g moučkového cukru


4 vejce


2 lžíce kakaa


máslo


špetka soli


tabulka kvalitní čokolády na vaření


Na náplň:


2 kelímky 33% smetany ke šlehání


1 lžíce cukru moučka


10 kostiček čokolády nasekaných najemno


Postup:


V misce si vyšlehejte cukr se žloutky a přidejte kakao. Bílky vyšlehejte se špetkou soli a přimíchejte k tmavé hmotě.


Těsto rozetřete na plech  vyložený pečicím papírem. Pečte na 200 °C 5 minut. Ušlehejte si smetanu s cukrem, přidejte čokoládu.


Hmotu rozetřete na upečené těsto a srolujte. Nakonec si rozpusťte ve vodní lázni čokoládu a roládu jí potřete.


Tip redakce


Máte-li doma čerstvé ovoce, můžete ho nakrájené na kousky přimíchat do náplně.

reklama
reklama