Moje sladké tajemství

Očistěte své tělo i mysl

Stačí tři dny pouze na ovocných a zeleninových šťávách.

Jste bez energie a únava vás pronásleduje na každém kroku? Zkuste jarní detoxikační kúru, díky níž se budete lépe cítit i lépe vypadat.

Očistné ovocné a zeleninové dny jsou prospěšné už jenom kvůli množství bioaktivních látek, vitaminů, minerálů a enzymů, které s ovocem a zeleninou získáme. Třídenní detoxikace není klasickým půstem. Ovocné a zeleninové šťávy dodají dostatek živin a energie, a tak se člověk cítí vitální a nepociťuje hlad.

Masáž rozproudí lymfu a snadněji se vyplaví odpadní látky.

Navíc jsou lehce stravitelné, takže by neměl být problém pít šťávičky nalačno. Třídenní očistu je dobré začít každý den sklenicí vlažné vody s citronovou šťávou.

Pitný režim je při detoxikaci nanejvýš důležitý. Pokud se rozhodnete své tělo očistit tímto způsobem, berte ale na vědomí, že se jedná o čerstvé šťávy, které si doma připravíte. Nemluvíme o kartonových džusech plných cukru.

Koupejte se v soli, zbaví vás škodlivin

Pokud se chcete detoxikovat celoplošně, ponořte celé své tělo do vany. Napusťte vanu do poloviny teplou vodou. Teplota závisí na preferenci a pohodlí každého z nás. Ve vodě rozpusťte 2 kg mořské (nejlépe atlantské) soli. Jakmile se sůl rozpustí, ponořte co největší část těla pod hladinu a 30 min odpočívejte.

Ideální je po tuto dobu zhluboka dýchat do břicha s využitím bránice. Po uplynutí 30 minut vodu vypusťte a řádně se vysprchujte sladkou vodou, abyste z kůže odstranila sůl.

Koupel byste měla provádět 2x v týdnu po dobu 6 týdnů. Uvidíte, že vám to krásně uvolní mysl a vám se bude lépe spát, budete se cítit klidnější a zároveň budete mít krásnou pokožku uzdravenou od vyrážek či ekzému.

Vyčistěte játra vitaminy

Játra patří k „detoxikačním“ orgánům, pomáhají naše tělo průběžně očišťovat od toxinů, tedy škodlivých látek, které do těla nepatří. Proto je dobré jim odlehčit a podpořit je v práci, kterou pro nás potichoučku a neúnavně vykonávají.

Fungují také jako zásobárna cenných látek – například železa, glykogenu a vitaminů A, D, K a B12. Proto byste o své pomocníky měla pečovat. Vypijte alespoň 8 sklenic vody denně.

Játra a žlučník skvěle pročišťuje panenský olivový olej. Dejte si ho lžičku klidně nalačno, doplněnou citronovou nebo limetkovou šťávou. A pokud chcete, můžete sáhnout i po bylinkách. Játra vám pročistí ostropestřec mariánský. Stačí si udělat odvar a po dobu 3 dnů pít dva šálky denně.

Naložte se do bahna a jen relaxujte

Řeč není o bahnitém poli za vesnicí, do něhož si lehnete. Samozřejmě i k této proceduře se používá bahno speciální, jež má za úkol tělo očistit od toxinů a zbavit vás škodlivin. Bahenní zábal obsahuje mořské řasy, je bohatý na minerální soli a jód. Proto napomáhá hloubkovému čištění a stimuluje lymfatický systém.

Lymfa je čistička těla

Díky zrychlenému lymfatickému toku se vpravují do kožních tkání minerály, což podporuje vyvážení organismu. Silná mineralizace tvaruje a zpevňuje tkáně, zrychluje krevní oběh a lymfatický tok.

Každý tělový zábal aktivně prokrvuje, regeneruje, odbourává tuk, odvádí přebytečnou vodu z tkání, napomáhá při formování postavy, působí na zlepšení kloubní pohyblivosti, uvolnění křečí a svalové ztuhlosti. Jediný bahenní zábal vám pomůže s mnoha problémy najednou bez ohledu na věk.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden