Moje chvilka pohody

Očistná kúra pro duši

Většina z nás se snaží o své tělo pečovat. Zdravou stravu doplňujeme hodinami ve fitku, pokožku hýčkáme výživnými krémy a pleť ozdravnými maskami. Pomyslíte ale přitom i na to, že stejnou péči by čas od času potřebovala i vaše mysl? Stres v práci nebo ve škole plodí negativní myšlenky a deprese. Co pomůže?

Duševní hygiena

Je to jediná možnost, jak si zachovat zdravý rozum, nadhled a smysl pro humor. Není to náročná procedura, stačí jen 15 minut. To znamená, že očistný rituál lze provádět denně.

Relaxace každý den

Najděte si místnost, kde budete sami, kde vás nikdo nebude rušit. Zapalte si tam svíčku, vonnou tyčinku či aromalampu, pohodlně se usaďte, nebo se položte na podložku na zem. Zavřete oči a soustřeďte se na to, jak vám postupně těžkne pravá noha, levá noha, pravá ruka, levá ruka, trup, hrudník a nakonec i hlava.

A teď nechte volně plynout své myšlenky, až po chvíli se soustřeďte na to, co se vám podařilo a zopakujte si příjemné pocity, které to doprovázely. Pak si opět začněte uvědomovat jednotlivé části těla v opačném pořadí – hlava, hrudník, trup, ruce, nohy… Příjemně se protáhněte a s pocitem pohody vkročte zpět do života.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden