Očistná kúra pro duši

Tělo čistíme a zbavujeme jedů i několikrát do roka. Držíme půsty, polykáme medikamenty a doplňky stravy, pijeme bylinkové čaje a dbáme o sebe i zvnějšku, kdy na kůži nanášíme ozdravné krémy a léčivé masky.

Co ale naše mysl?  

Kdo zbaví naši duši všech černých myšlenek, depresí a nahromaděných pocitů křivd a nespravedlnosti? Co jiného než duševní hygiena! Je to jediná možnost, jak si zachovat zdravý rozum, nadhled a smysl pro humor.Vždyť si život dnes a denně zbytečně ničíme negativním pohledem na svět, pesimismem, pomluvami, marnými nadějemi a nesplnitelnými očekáváními. S tím musíme skončit! Utopme je v příjemné duševní lázni.Není náročná, nebolí, ale je třeba, abychom o tento způsob očisty skutečně stáli.

Relaxace na každý den

Při duševní hygieně nejde jen o to, podívat se na sebe a svět realisticky, ale uvidět také věci v jiném světle.K tomu potřebujeme trochu času a klid. Očistný rituál bychom měli provádět denně. Podle psychologů k tomu stačí k 15 minut.

Jak na to?   ·


  • Najdeme si místnost, kde budeme sami a požádáme rodinu, aby nás nikdo nerušil.

  • Zapálíme si svíčku nebo oblíbenou vonnou tyčinku či aromalampu.

  • Usadíme se pohodlně v křesle nebo se položíme na zem na podložku

  • Zavřeme oči a soustředíme se na to, jak nám postupně těžkne pravá noha, levá noha, pravá ruka, levá ruka, trup, hrudník a nakonec i hlava.

  • Necháme naše myšlenky volně plynout. Celodenní prožitky se tak lépe přefiltrují a složité situace nám už nebudou připadat neřešitelné.

  • Zaměříme se na to, co se nám podařilo, znovu si zopakujeme příjemné pocity, které nás potkaly.

  • Opět si začneme uvědomovat i jednotlivé části těla v opačném pořadí – hlava, hrudník, trup, ruce, nohy.

  • Příjemně se protáhneme a s pocitem pohody vkročíme zpátky do života

  • Duševní očistu můžeme ještě podpořit dobrým bylinkovým čajem, který připravíme z některé z těchto bylinek nebo jejich kombinací – jasmín, růže, meduňka, šalvěj či dobromysl.

  • Jsou skvělými povzbuzovači dobré mysli a životního optimizmu. Do výluhu nezapomeneme přidat také trochu vanilky.

reklama
reklama

Komentáře