Moje chvilka pohody

Oční krém: proč se vyplatí ho použít?

Choulostivé oční okolí si zaslouží něžnější přístup. Poradíme vám, jaký krém vybrat a kam přesně a jakým způsobem ho nanášet?

Pokožka kolem očí je jednou z nejtenčích, nemá téměř žádné mazové žlázy, a zároveň je namáhaná mimikou. Oční okolí tak neustále „pracuje“. Když k tomu připočteme stres, nedostatek spánku, práci u počítače, nedostatečný pitný režim či sluneční záření, vrásky, tmavé kruhy pod očima nebo otoky na sebe nenechají dlouho čekat.

Klasický krém nestačí

Kontury očí jsou specifické a v porovnání s ostatními částmi obličeje vyžadují speciální péči. Proto nestačí o tuto oblast pečovat pouze pleťovým hydratačním krémem. Oční krémy jsou speciálně vyvinuty pro péči o citlivé oční okolí. Hydratují, regenerují, chrání, posilují, zpevňují, vyhlazují a zrychlují mikrocirkulaci očního okolí.

Speciální složení

Pro oční okolí jsou vhodné preparáty s obsahem světlíku lékařského, ten ulevuje při únavě či podráždění. Dobré jsou produkty bohaté na hydratační látky, jako je třeba kyselina hyaluronová nebo kolagen, vitaminy A a E, či liftingové složky. Produkt vybírejte podle typu vaší pleti, věku či výskytu vrásek.

Jak správně aplikovat

Oční krém nanášejte ráno a večer na čistou a odlíčenou pokožku. Nanášejte ho na pevné části kolem celého očního okolí (nevynechejte oblast pod obočím) a pohyblivému očnímu víčku se vyhněte. Krém aplikujte jemnými poklepy, od vnitřního koutku ven.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden