Moje šťastná hvězda

Od 16 let trpí vážnou nemocí!

Dlouho zákeřnou nemoc tajila, ale teď šla s pravdou ven. Klára Cibulková (46), bývalá hvězda seriálů Ordinace v růžové zahradě a Sestřičky Modrý kód, trpí těžkou formou skoliózy, která postihuje páteř.


S chorobou se ovšem pere velmi statečně a i navzdory všem špatným prognózám lékařů se jí podařilo porodit dvě krásné a zdravé děti. Jenže skolióza sama od sebe nikdy neodezní a její stav se naopak může kdykoli zhoršit. 


Každý den musí bojovat


Odborníci jí prý dokonce vymlouvali, aby ve své kariéře herečky pokračovala. Podle nich by se měla víc šetřit, a ne pobíhat po place a pracovat od brzkých ranních hodin až do večera. O tom však Cibulková nechce ani slyšet.


Svého povolání se jen tak vzdát nehodlá, proto také vyhledala pomoc fyzioterapeutky. Ta jí pomáhá nejen se speciálním cvičením, které onemocnění zpomaluje, zároveň ji učí i takové cviky, které jí během dne mohou od bolesti zad nesmírně ulevit.


S touto diagnózou žije už od šestnácti let, a tak se ji naučila zvládat tak, že na ní nikdo nic nepozná. Chce to však hodně dřiny. Každodenní trénink a pravidelné prohlídky u lékaře jsou pro ni absolutní nutností. 

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden