Moje sladké tajemství

Od zoufalství ji zachránil dlouholetý obdivovatel

Ještě v počátcích své herecké kariéry se Jana Boušková (65) zamilovala do svého kolegy, a hlavně věčného potížisty Petra Svojtky (†35). Velmi brzy se však ukázalo, že to pro Janu nebyla příliš šťastná volba.

Vzala si věčného potížistu Svojtka byl labilní, a navíc měl z předešlého manželství a dalšího vztahu již dvě děti. Po celý život měl vážné psychické problémy, které se pokoušel zahnat pomocí alkoholu a marihuany.

Patrně pod jejich vlivem se rád bavil nebezpečnými kousky. Jana ale byla zamilovaná, a tak na varování nedbala. Bláznivé kousky ho stály život Netrápila se tím, co má Svojtka za sebou, a vůbec si nepřipouštěla, že by se měla něčeho bát.

A tak se po tříměsíční známosti vzali. Ačkoli se zamilovaným manželům brzy narodil syn Honzík, jejich štěstí nemělo dlouhého trvání. Jedním ze Svojtkových bláznivých koníčků totiž byla riskantní jízda na spřáhle tramvajové soupravy.

V květnu, v roce 1982, to při noční cestě Prahou zřejmě znovu zkusil. Bohužel v opilosti situaci nezvládl a dostal se mezi vozy. Svojtkovo tělo bylo po nehodě v takovém stavu, že musel být identifikován až podle dokladů.

Brzy se objevil přítel Jana se o manželově smrti dozvěděla až ráno, ze vzkazu, který policie vylepila na okno. Prý zvonili, ale ona byla zrovna v zadním pokoji, a tak je neslyšela. Když tato sympatická herečka ovdověla, a zůstala s malým synem sama, bylo jí pouhých dvacet osm let.

Je proto pochopitelné, že Bouškovou manželova smrt doslova srazila na kolena. Naštěstí se právě tehdy po jejím boku objevil jako rytíř její dlouholetý obdivovatel Václav Vydra (63). Zůstal s ní na trvalo Protože Janu už od dob studií velmi miloval, začal jí ze všech sil pomáhat.

Sice byl v té době ženatý s herečkou Danou Homolovou (67), to mu ale nijak nebránilo. Na Štědrý den v roce 1983 pak Vydra ke své lásce definitivně odešel. Od té doby stojí Václav Janě věrně po boku už několik desítek let.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden