Moje šťastná hvězda

Odešel sice už před lety, ale v našich srdcích zůstal dodnes

Moje šťastná hvězda

Od dětství měl křehké zdraví, ale nedokázal si odepřít dobré jídlo a alkohol. Na sklonku života se léčil u slavného bylinkáře pátera Ferdy.

Byl nekorunovaným králem české country. Nezapomenutelný hlas MICHALA TUČNÉHO (†48) zní díky nahrávkám dodnes, i když oblíbený zpěvák už víc než 26 let pobývá za nebeskými bránami.

Kdyby se někdy dělal nějaký průzkum, v které zemi mimo Spojené státy americké, je country nejoblíbenějším hudebním žánrem, Česko by určitě aspirovalo na jedno z předních míst.

K této hudbě se celá řada muzikantů uchylovala za doby normalizace a jejich výkony byly tak skvělé, že Češi si zkrátka písně z dalekého zámoří zamilovali. Jedním z těch, kteří na tom mají velkou zásluhu, byl také Michal Tučný (†48), který disponoval hlasem a talentem, s nimiž by určitě i prorazil i v americké country domovině.

Žil jen pro hudbu

Pro hudbu se pražský rodák prostě už narodil. Pocházel z umělecké rodiny, jeho maminka byla velmi uznávanou historičkou umění, tatínek se zase uplatnil jako grafik. Malý Michal už

Zbývá vám 89% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden