Moje šťastná hvězda

Odešla další velká hvězda

Ještě nedávno rozdávala jeden úsměv za druhým, dnes už na nás vždy  noblesní herečka Blanka Bohdanová (†91), kterou si diváci jistě spojí s nezapomenutelným seriálem My všichni školou povinní, shlíží z nebe.


Osudnou se jí podle všeho stala zlomenina krčku. Dlouholetá členka souboru Národního divadla byla i přes vyšší věk stále nesmírně aktivní a těšila se na to, co všechno  jí život ještě přinese. „Věk je jen číslo, neohlížím se na něj,“ tvrdila na loňské oslavě svých kulatin.


S osudem se prala statečně


Herectví bylo celý její život, za svou kariéru ztvárnila velké množství nezapomenutelných rolí, avšak s příchodem normalizace se musela smířit s různými omezeními. Svou vinu na tom nesla i její první láska. Tehdy totiž chodila s chlapcem, který se pokusil emigrovat, a Blanka jen o vlásek unikla vězení.


Do konce života vzpomínala i na svou kamarádku, kterou tehdy zastřelili při pokusu o útek za hranice. Před filmovou kamerou tak nebyla příliš vítaná a i v divadle dostávala spíše menší roličky, což ji velmi mrzelo. „Na to, že jsem tehdy byla v tom nejkrásnějším hereckém věku, to bylo málo,“ posteskla si o mnoho let později.


Našla si novou kariéru


V té době ji prý zachránilo malování, které bylo od mládí její velkou vášní. Svá díla vystavovala i ve světě a věřila, že ji pomáhá udržovat svěžího ducha. Když už nemohla hrát, realizovala se alepoň v dabingu, kde díky svému kultivovanému projevu měla velké úspěchy.


Bez rodiny nedala ani ránu


Velkou oporou jí v posledních letech byl také její jediný syn Vlado (49), který se jí narodil až ve 42 letech, přestože to tehdy bylo poměrně riskantní.


I to dokazuje, že na věk skutečně nehleděla. Velmi šťastná byla také po boku svých vnoučat, se kterými se snažila být co nejvíc. Nikomu prý ale nechtěla být na obtíž a za každou cenu se snažila být soběstačná.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden