Moje šťastná hvězda

Odhaleno: Kdo bere v Tváři nejvíc peněz?

A kdo naopak dře za almužnu?

Na obrazovky opět vtrhla další řada soutěže Tvoje tvář má známý hlas, které i ty největší hvězdy musejí obětovat spoustu času. Stojí jim to za to? Ano, zdá se. Komu ale nejvíc?

Není soutěž jako soutěž. Vítěz každého dílu sice v ruce třímá šek, peníze ale putují na charitu, nikoli do kasičky slavných. Je ovšem nad slunce jasné, že zadarmo to účinkující také nedělají, a bez ohledu na to, jestli v daném díle zvítězí či nikoli, berou vždy stejný honorář. Ten je ale u každého jiný.

Z Marty Jandové jako Alice Coopera jde až strach.

Etzler všechny vykrmuje

Jedna z horkých favoritek MARTA JANDOVÁ (42) se stala terčem kritiky, že „to dělá pro prachy“. „Ano, spousta lidí prohlašuje, že show dělám pro prachy. Ale proč všichni pracujeme? Abychom měli peníze,“ rozohnila se Marta. „Spousta z nás má svoji práci ale i ráda a já mám to štěstí, že mě to navíc ve Tváři baví. Jednou například přišel Míra Etzler a všech se zeptal, jestli máme rádi ostrý a krevety. A příští týden uvařil thajské kari s krevetami! To by přece nedělal, kdyby ho to nebavilo,“ prozradila Marta, co se děje v zákulisí. Je vidět, že nějaké sváry nebo hádky jako v jiných soutěžích mezi účinkujícími nepanují. Leda, že by Etzler chtěl soupeře likvidovat ostrým jídlem, ale tomu samozřejmě nevěříme.

Nevinná holčička Anna Slováčková v kůži drsného rapera Eminema.

Závidějí si mezi sebou?

Nepochybujeme o tom, že soutěž je neskutečný dril a že na to nekývnou umělci, kteří mají hodně práce ještě kolem, za málo peněz. Jak se nám ale podařilo zjistit, jak v minulé sérii, tak i v té letošní, se honoráře účinkujících liší. Vše je ovšem zahaleno tajemstvím, zejména proto, aby si soutěžící mezi sebou nezáviděli. „Všeobecně platí, že větší, respektive starší účinkující dostanou víc. Díky první řadě se už něco mezi účinkující rozneslo. Ti mladí to ale berou tak, že je to příležitost, jak na sebe upozornit,“ prozradil nám člen štábu. A má pravdu. První řada měla fenomenální úspěch a i ti, kteří jí zpočátku nevěřili, se do druhé série chtěli dostat.

A1

Také mě oslovili

Jeden z účinkujících první řady nám dokonce prozradil, jak se na něj někteří kolegové dívali skrz prsty, když se objevil v komerční show. Když ale soutěž zaznamenala úspěch, prakticky všichni obrátili. „Jeden kolega mi dokonce říkal, že ho taky oslovili, že o něj moc stáli, ale on to odmítl. Tak jsem se zeptal v produkci a jeho jméno v úvahu prý vůbec nepadlo,“ směje se nad poměry v malém českém rybníčku. Není divu, že i ty „starší“ tváře na sebe chtějí upozornit. Navíc vidina týdenního honoráře je také lákavá. I ty nejmenší se mohou měsíčně pohybovat kolem 40 tisíc.

Tu květinu do úst jí vložila skutečná Jana Kratochvílová.

Kdo bere nejvíc?

Jak to tedy s honoráři je? Podle našich informací jsou nejlépe placenými hvězdami Tváře Marta Jandová, ROMAN VOJTEK (44) a blízko nich se pohybuje i MIREK ETZLER (51), který by přece jenom do takové soutěže za pár korun nešel. Jejich taxa se může pohybovat kolem 15 000 korun za týden. Stejně tak pro Martu Jandovou musela být nabídka lukrativní, protože zřejmě i to rozhodlo, že se vrátila z Německa, kam se před pár měsíci s manželem přestěhovali. A Romana zase lákala produkce už do první řady.

Iva Pazderková byla hvězdou první série, proto je i v porotě. U diváků ale teď prý propadá.

Spokojí se s málem?

Jistě jste si všimli, že ve Tváři je více neokoukaných tvářiček. ANNA SLOVÁČKOVÁ (21), JAN CINA (28) nebo MARKÉTA PROCHÁZKOVÁ (30). I když každý z nich má větší či menší zkušenosti v showbyznysu, účinkování jim může pomoct vystřelit se k hvězdným výšinám. Což byl vlastně tak trochu případ i vítězky minulé série HANY HOLIŠOVÉ (36). Ta byla už dlouho herečkou, jenže naposledy výrazněji zazářila v seriálu Velmi křehké vztahy a to už je drahně dlouho. Tvář jí přihrála mnoho nabídek, že neví, co si vybrat dřív. I proto se ještě ne příliš okoukaní umělci spokojí s honorářem, který může prý čítat asi 10 000 korun. Za napětí a vyčerpání to mladým umělcům nejspíše stojí. Kdejakému jejich vrstevníkovi a vlastně i matadorovi se o něčem takovém může jen zdát.

Abychom citovali klasika Koháka: "Jako když jde Godzilla za princeznu."

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden