Odpalované věnečky

Žloutkové věnečky patří mezi nejtradičnější a nejoblíbenější cukrárenské výrobky.

Příprava: 55 minut

Náročnost: ***

Cena za porci: 4 Kč

Suroviny na 20 kusů

Na těsto

- 5 lžic oleje

- 150 ml vody

- 125 g hladké mouky

- špetka soli

- 3 vejce

Na krém

- 300 ml mléka

- 1 vanilkový pudink

- 100 g moučkového cukru

- 250 ml 33% šlehačky

Postup

1. Do vroucí vody vsypte mouku a sůl. Hmotu chvíli převalujte vařečkou. Odstavte a do těsta zapracujte vejce.

2. Vychladlé těsto přesuňte do sáčku s hubičkou a stříkejte na plech věnečky. Pečte při 180 ºC asi 35 minut.

3. Do mléka vmíchejte pudink a cukr a uvařte pudink. Až vychladne, rozšlehejte ho se šlehačkou.

4. Věnečky rozřízněte a naplňte krémem.

reklama

Komentáře

reklama