Můj čas na kafíčko

Odpočiňte si v lázních

Potřebujete nabrat ztracenou sílu a dostat tělo, mysl i duši do harmonie? Není problém sivybrat ten správný lázeňský balíček jen pro vás. Co ale dělat, když skončí procedury a wellness rozmazlování? Kam můžete jít a co podniknout?

Luhačovice

Městečko 20 km za Zlínem by si zasloužilo přízvisko „moravské Vary“, nabízejí úlevu velmi širokému spektru návštěvníků – od srdečních a cévních problémů přes léčbu trávicího traktu až po kloubní, plicní a nervové obtíže, a k tomu se přidává pěkná lázeňská promenáda v centru u říčky Šťávnice.

Krásné je lázeňské centrum s mnoha prameny, procedur je opravdu hodně, a komu by nestačilo luxusní lázeňské centrum hotelu Alexandria (jedno z mnoha, vstup i pro veřejnost), může do velkého bazénu Městské plovárny. Lesopark kolem lázeňského centra láká k procházkám.

Třídenní pobyt od 3100 Kč, týdenní pobyt od 8000 Kč

Poděbrady

Na srdce jsou Poděbrady, hlásá slogan, a dodejme: nejen na srdce, ale i na cévy, krevní oběh, obezitu, cukrovku, pohybový aparát a kožní problémy i na celkové povzbuzení! Výhodou lázeňského města je snadná dostupnost (30 km západně od Prahy), výhodná poloha lázeňských domů u centrálního parku-náměstí a tradičně velmi luxusní ubytování.

Každý lázeňský dům má svůj bazén, ve kterém se plave i cvičí, ale hlavní devízou jsou koupele ve zdejší minerální vodě, jemně perlivé, železité až sirné Poděbradce, vhodné i k pitným kúrám. Vycházky kolem Labe jsou krásné!

">

Třídenní pobyt od 3890 Kč, týdenní pobyt od 8390 Kč

Velké Losiny

Lázně ve Velkých Losinách 10 km nad Šumperkem mají samé trumfy.  Nejenže jsou zdejší termální sirné prameny ideální na léčbu pohybového aparátu, nemocí kožních, neurologických, onkologických a oběhových, ale ještě se areál chlubí termálním akvaparkem s léčivou minerální vodou.

Najdete tu pět vnitřních (z toho jeden průplavový) a čtyři venkovní bazény, tobogany, divokou řeku, skluzavky, jeskyni, čtyři druhy saun a ledovou komoru, restauraci, bonusem je čistý vzduch Jeseníků. V Losinách si užijí zdraví hosté i rekonvalescenti.

Třídenní pobyt od 2700 Kč, týdenní pobyt od 11 000 Kč

Bělohrad

Půvabné podkrkonošské lázně 13 km východně od Jičína jsou zaměřené na srdce a oběhové ústrojí, trávicí obtíže, pohybový aparát a obezitu. Zdraví vám tu podepřou uhličité a sirné prameny, zábaly do léčivého bahna a čistý podhorský vzduch.

Kromě veškerých wellness procedur, elektroléčby, inhalací a podobných specialitek vás mohou vyhnat na terénní kúru neboli výšlap do zdejšího parku a do lesů. Milovníci plavání mohou do velkého bazénu hotelu Grand a ještě do klasického plaveckého nebo si zahrát minigolf. Zájemci o historii navštíví zámecký park a historickou oranžerii.

Třídenní pobyt od 4200 Kč, týdenní pobyt od 10 400 Kč

Mariánské Lázně

Menší bratr západočeských Karlových Varů má lázeňské domy rozmístěny kolem Hlavní třídy a přilehlých parků s kolonádou.

Zdejší přírodní prameny s obsahem sulfátů a dalších minerálů jsou dobré na kožní problémy, ale při pitné kúře prospívají plicím, a zejména zažívání, tedy žaludku, játrům, ledvinám, ale i kostem a svalům, stačí si nechat doporučit ten správný.

Zdejší lázeňské domy mají mnoho procedur od koupele v esenci z lusků afrického stromu xylosa po kryoterapii. Milovníci plavání mohou navštívit městský bazén nebo bazén v hotelu Centrální Lázně, obojí nedaleko kteréhokoli lázeňského domu.

Třídenní pobyt od 3500 Kč, týdenní pobyt od 8070 Kč

Teplice

Teplice u Ústí nad Labem drží prapor slávy města, kde se cachtal už Goethe a car Alexandr. Soustřeďují se na zlepšení pohybového aparátu, svalů a kloubů a pročištění organismu. Lázeňský dům Beethoven nabízí 21 procedur v rámci zdravotních nebo wellness balíčků plus pobyt v termálním bazénu a pitnou kúru Bílinské kyselky.

V objektu je vodní svět Thermalium s masážemi a saunami. Kousek přes park se tyčí Císařské lázně, Mlýnskou ulicí se kolem Lázní Teplice jde k velkolepým Kamenným lázním. K zotavení hostů přispívá parková úprava centra s kašnami a Krušnohorským divadlem.

Třídenní pobyt od 3900 Kč, týdenní pobyt od 9500 Kč

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden