Můj čas na kafíčko

Odpustit mu, či neodpustit?

Myslíte, že máte fungující vztah, a pak zjistíte, že se váš chlap zapomněl v jiné posteli. Zrada, kterou cítíte, se nedá popsat. Jak se zachovat při zjištění nevěry?

Už legendární psychiatr Miroslav Plzák zasvěceně radil: „Zatloukat, zatloukat, zatloukat!“ Jenže to jde době moderních technologií  celkem těžko, a tak je spousta nevěrníků usvědčena dřív, než si stačí vymyslet nějakou báchorku.

U některé ženy záletník hned skončí, jiná mu odpustí a dá druhou šanci. A co vy? Odpustila byste nevěru? V takové chvíli je důležité odpovědět si na tři otázky:

1) Co opravdu chcete? 2) Víte, co chce váš partner? 3) Proč myslíte, že vám byl nevěrný? Buďte k sobě upřímná a ptejte se, jestli vám partner stojí za to, abyste ještě ze všech sil bojovala o vztah, či jestli jste dost silná na to, abyste bez něj dokázala žít.

Odejít, či zůstat?

Představte si, jestli na to, abyste ze vztahu odešla, máte potřebnou sílu a podmínky. U většiny žen se v průběhu odpovědí na tyto otázky ukáže, že vlastně ukončit vztah nechtějí. Spíše se zabývají tím, jestli zvládnou nevěru odpustit a vyrovnat se se zklamáním a zraněním, které v sobě mají.

Chronický záletník, nebo slabá chvíle?

Zamyslete se, proč k nevěře došlo. Někdy se chlap nechá strhnout jen kouzlem okamžiku nebo ho láká vyzkoušet něco, co nezná. Nebo jde o opakovanou nevěru a chlap je chronický nevěrník? Pak nečekejte, že by se něco změnilo.

Váš muž by musel opravdu chtít něco změnit. Jestli vám zahnul proto, že máte krizi a nevěra byla jakýmsi voláním o pomoc, aby se s vaším vztahem začalo něco dít, pak – je-li snaha na obou stranách – odpuštění smysl má.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden