Moje šťastná hvězda

Ohrozí Tomáš Matonoha rodinnou kasu kvůli svým ambicím?

Bude z herce zpěvák?

Nestává se, aby se žádaný herec rozhodl vše omezit a vydat se úplně novým směrem. TOMÁŠ MATONOHA (45) tvrdí, že nyní je naopak nejlepší doba zkusit to, co chtěl už dávno. Má hudební ambice. Může se ale stát, že zůstane bez práce. Má takový hazard vzhledem ke své rodině zapotřebí?

Do širokého diváckého povědomí se dostal před 12 lety účinkováním v seriálu Rodinná pouta. Od té doby nemá o zajímavé herecké příležitosti v populárních seriálech i filmech nouzi. Jedním z vrcholů jeho dosavadní hlavně seriálové kariéry je bezesporu postava Tomáše Pacovského z bláznivého sitcomu Comeback. Dalším pak byli zcela jistě Vinaři.

Díky těmto rolím

Tomáš bez problému zaopatřuje rodinu. I jeho žena, herečka LUCIE BENEŠOVÁ (41), si příležitostně pochvaluje, že díky pěkným hereckým nabídkám se má jejich rodina dobře. A říká, že aby to tak vydrželo, je potřeba si popularitu hlídat. Možná ale stačilo málo a nemuselo tomu tak být. Peněz je prý dost Právě když před lety začala TV NOVA vysílat Comeback, se Matonoha chtěl víc než herectví začít věnovat i hudbě.

A málem už se tak i stalo, ale bál se, že by na něj na koncertech všichni pokřikovali „Tomi Paci“, a svůj hudební plán raději odložil. Nabídek na dobré role navíc přibývalo, takže dával přednost vydělávání peněz. V podvědomí ale pořád snil svůj hudební sen. K němu se opět vrátil loni, když po jízdě na motorce přestal cítit dva prsty. Dočasně prý vůbec nemohl hrát na kytaru. Naštěstí nešlo o ochrnutí, měl jen skřípnutý nerv.

Vyděsilo ho to ale natolik, že své hudební ambice odmítl dál odsouvat. „Jakmile byly prsty v pořádku, začal jsem se naplno věnovat založení kapely,“ vzpomíná na impulz, který ho přiměl začít se věnovat hudbě. Na tom by jistě nebylo nic špatného. Jenže Tomáš se hudbě chce věnovat na úkor herectví. Tak moc chce zkusit prorazit v muzice, že utlumením herecké dráhy klidně riskuje, že o něj opadne zájem a ztratí svou pozici žádaného herce. On si ale riziko, že by mu to nemuselo vyjít a svou rodinu by mohl dostat do velkých existenčních potíží, vůbec nepřipouští.

Vše upozadil

Téměř úplně se vyvázal z povinností v divadle, přerušil i své působení v populárním komediálním seskupení Komici s.r.o., jehož obliba přitom postupně roste. Kvůli svému hudebnímu snu jde zkrátka takříkajíc proti větru. Snad jako pojistku pro případ „co kdyby“ si ponechává moderování televizní soutěže Co na to Češi. Aby ne. Přece jen jde o pravidelný honorář.

Velká rodina stojí hodně peněz. Uvědomuje si to herec?

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden