Moje šťastná hvězda

Ohrožuje Borhyová hereckými sny svou pozici?

Moderátorská židle jí zřejmě přestává vonět!

Patří mezi největší osobnosti českých televizí. Přitom není tváří žádného oblíbeného seriálu, ale moderuje novácké zprávy. A právě to by LUCIE BORHYOVÁ (38) možná ráda změnila. Pozice pouhé moderátorky je pro slavnou blondýnku možná příliš omezující. Má ale na to, být herečkou?

Pracovat neuvěřitelných 17 let v prestižní pozici moderátorky Televizních novin a i díky tomu být dlouhodobě nejoblíbenější televizní tváří je na jednu stranu velký kariérní úspěch, který Lucii určitě leckdo závidí. Na druhou stranu to ale znamená dělat ta dlouhá léta víceméně pořád to samé.
I když by jistě neměnila, i v tak zajímavé práci se musí potýkat se stereotypem. A možná právě to si zřejmě uvědomuje stále víc. Lucie dává najevo, že po těch letech by svou úspěšnou kariéru velmi ráda posunula na další úroveň a uvítala by jistou změnu. Má také jasno, jak by ten posun měl vypadat. Nijak se netají tím, že jí dlouhodobě láká herectví. Vůbec by se proto nezlobila za nějaké pěkné seriálové nebo filmové příležitosti. Upozorňuje ale zároveň, že rozhodně nevezme cokoliv jen aby mohla hrát. „Záleží na scénáři a režisérovi,“ říká rozhodně.

Zatím nepřesvědčila

Borhyová drobné zkušenosti s účinkováním v seriálech a filmu už za sebou má. Objevila se
v nováckých seriálech Ulice a Comeback. V obou případech ale byla před kamerou sama za sebe, takže se nejednalo tak úplně o herectví. A navíc podle ohlasů diváky svými výkony nijak zvlášť nenadchla. Působila prý příliš strnule. Nejspíš si neuvědomovala, že její hlavní zbraň, široký úsměv, na který se pravidelně spoléhá ve studiu televizního zpravodajství, pro přesvědčivý výkon v seriálech jednoduše nestačí. Pokud tedy herecký talent má, zatím ho z nějakého důvodu nepředvedla. A jen na svoji krásu věčně spoléhat nemůže.

Má na výběr?

Přesto Lucie tvrdí, že nabídky z divadel i seriálů průběžně dostává. Všechny prý ale musela
odmítnout kvůli své pracovní zaneprázdněnosti. Jako by jí nebylo přáno. To se ale může poměrně snadno změnit. Proslýchá se, že Lucie chce utéct ke konkurenci. Nabízí se proto varianta, že kdyby to s hereckými ambicemi myslela vážně, mohla by se chtít dostat do některého
z primáckých seriálů. Těžko ale říct, jestli by ji jakákoli televize zaměstnala raději jako herečku než jako moderátorku.

Za tři roky budou slavit dvacetileté výročí na obrazovce.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden