Můj čas na kafíčko

Okouzlete neviditelným make-upem

Přirozené denní líčení se hodí pro každou příležitost. Hitem sezony je být nalíčená tak, jako byste nalíčená nebyla. Svěží a zářící můžete být i s minimem líčidel. Stačí jen vědět, jak na to.

Pod neviditelný make-up se bohužel vše neschová. Základem tedy je správná péče o pleť. Před líčením je důležité začít pořádnou hydratací.

Na vyčištěnou tvář jemně naneste denní krém, který do pokožky řádně vmasírujte. Nechte ho zaschnout a pleť vyhlaďte pomocí podkladové báze, která sjednotí strukturu pokožky a připraví ji na bezchybné nanesení make-upu.

Přirozený vzhled

Abyste se vyhnula takzvanému efektu masky, zvolte produkty s lehčí strukturou anebo dejte šanci BB krémům. Mají v sobě spoustu vitaminů, díky nimž vaše tvář dostane svěží zjev a potlačí náznak únavy.

Zbavte se nehezkých kruhů pod očima

Na zakrytí problematických míst, jako jsou kruhy pod očima, pigmentové skvrny nebo akné, vyzkoušejte světlejší korektor či lehčí dlouhotrvající make-up, který schová všechny nedokonalosti a dodá vám rozzářený vzhled.

Vsaďte na jednoduchost

Vyhněte se výrazným barvám, které vám zaručeně pokazí i to nejpřirozenější líčení. Na tváře a oči vždy volte neutrální a jemné odstíny  například růžovou, béžovou nebo broskvovou.

Tmavší barvu stínu naneste do ohybu víčka a rozjasňující světlý stín do vnitřních koutků oka, čímž prohloubíte svůj pohled. Tvářenkou zvýrazněte lícní kosti, a tak své tváři dodáte zdravý vzhled.

Šťavnaté rty

Místo výrazné rtěnky použijte neutrální balzám na rty nebo rtěnku s tělovým odstínem či bezbarvý lesk.

Závěrečná tečka

Žádné líčení se neobejde bez zvýrazněných řas. Před použitím řasenky použijte kleštičky na řasy, díky kterým budete mít řasy hezky zvednuté vzhůru, a poté je naličte řasenkou.

Nikdy to nedělejte naopak, protože pak se vám řasy mohou polámat. Nezbytnou součástí líčení je i upravené obočí, které by mělo působit co nejpřirozeněji. Pokud jste majitelkou nevýrazného obočí, opatrně ho zvýrazněte hnědou tužkou.

Vyrobte si vlastní tvářenku

Základem jsou dvě lžíce škrobu, do nichž přimíchejte po lžičkách další prášek. Pro světlé blondýnky je vhodný řepný, pro zrzky mrkvový nebo ibišek s trochou kurkumy a hnědovlásky s tmavší pletí mohou použít skořici a trošku kurkumy. Hotovou tvářenku nanášejte štětcem na tvář.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden