Moje chvilka pohody

Okouzlující Mauricius

Za klenotem Indického oceánu, do tropického ráje

Tyrkysové zátoky, bílý písek, svěží zahrady, exotický ráj plný barev a vůní. To je ostrov Mauricius. Není tu masová turistika, znečištěná příroda, ani nuda. Je to dovolená snů, která se jednou může splnit.

Ostrov přitahuje turisty svými nádhernými plážemi s jemným bílým i zlatým pískem, průzračnou vodou, korálovými útesy, pralesy, krátery a vodopády, exotickými druhy ptactva či opic. A úžasný je i zdejší podmořský svět, v němž žije mnoho druhů ryb a korálů.

Velkou turistickou atrakcí je tzv. Sedmibarevná země v oblasti Chamarel. Duny z lávového písku zde mimo tradiční hnědé září odstíny červené, fialové, žluté a dalšími barvami. Nedaleko se nachází též stometrový vodopád Chamarel a národní park Black River Gorges s divokou řekou. Můžete zde potkat divoké opice.

Koupání i serfování

Oblíbenou pláží je Flic en Flac. Vstup do vody je tu mírný a dá se tu dobře šnorchlovat. Pláž Tamarin neobklopuje korálový atol, a proto jsou zde velké vlny, které lákají surfaře. Mezi nejkrásnější místa ostrova patří poloostrov Le Morne, kde naleznete klid v oáze palem. Nejnavštěvovanějším turistickým střediskem bývá Grand Baie.

Úchvatná příroda

Na poloostrově Le Morne Brabant, leží stejnojmenná hora. Ční z přímořské roviny. V 19. století byla útočištěm uprchlých otroků a dodnes je považována za posvátnou. Slavná botanická zahrada Sira Seewoosagura Ramgoolama, známá též jako Pamplemousses vznikla v roce 1736 a je nejstarší botanickou zahradu na jižní polokouli.

Vidět tu lze chov želv obrovských, vzácné druhy rostlin, a jezírko porostlé viktorií královskou. Přírodní jezero Grand Bassin (Ganga Talao) v kráteru vyhaslého vulkánu je posvátným místem hinduistů. K vidění jsou zde barevné sochy Ganéši a dalších bohů. Do daleka se pak tyčí monumentální 33 metrů vysoká socha Šivy.

Modrý Mauricius

V hlavním přístavním městě Port Louis si můžete v muzeu Blue Penny prohlédnout nejznámější známku světa, modrý mauricius. Jedna z nejcennějších známek vůbec byla na ostrově vydána 20. září 1847 spolu s červeným mauriciem.

Za návštěvu stojí nákupní třída Caudan Waterfront a Aapravasi Ghat, místo, kam směřovaly v čase britských koloniálních dob lodě s indickými dělníky V městě Moka, které leží 12 km od hlavního města, se nacházejí dvě zajímavé historické stavby La Réduit a Eureka. Jde o pečlivě zrekonstruované historické domy.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden