Moje šťastná hvězda

Oldřich Navrátil: Roky se držel v ústraní

Ačkoli vždycky patřil mezi naše nejslavnější a nejlepší herce, herectví OLDŘICHA NAVRÁTILA (65) nikdy nepohltilo natolik, aby mu obětoval úplně všechno. Proto si od něj neváhal dát pauzu.

Lidé ho obdivovali, jeho herečtí kolegové si ho brali za vzor, on se ale nikdy svou slávou ovlivnit nenechal. Vždycky to byl především obyčejný člověk, který bere svou práci jako každou jinou. I to bylo pro české diváky něco neobvyklého. Zřejmě i proto je dodnes stále tak oblíbený. Jednou se ale zničehonic stáhl do ústranní. Proč? „To hraní je v takových vlnách, kdy člověk hraje a pak má prostě nějakou delší pauzu. Někteří, co jsou na vrcholu té sinusoidy, tak jim to leze do hlavy a pak se hrozně diví,“ říká s úsměvem herec. Jeho se ten problém ale prý netýká a sláva mu do hlavy nikdy nestoupla. Ba právě naopak. Vždycky si od ní držel určitý odstup. Ani si nedělal těžkou hlavu z toho, že třeba zrovna nemá roli.

Monika je jeho druhou ženou a Oldřich by byl rád, kdyby byla i tou poslední.

Chtěl si odpočinout

„Když máte za zády nějaké peníze, tak je velmi příjemné si dát od herectví pauzu a odpočinout si,“ naráží na to, že i on si dal takovou pauzu. Zkrátka ze dne na den zmizel z obrazovek a ukázal se zase až teprve nedávno. Nyní hraje ve dvou filmech, které právě běží v kinech, v pohádce Čertoviny a v komedii Špindl.

Je spokojený s tím, co má

Teď ale údajně naplánované žádné role nemá a vůbec mu to nevadí. Je spokojený s tím, jak to je. „Žije se mi dobře. Mám krásnou dceru, krásnou manželku, která je hodná a pracovitá. Já jsem moc spokojený v životě a vždycky jsem byl,“ chlubí se. Jeho žena MONIKA (54) prý nikdy na peníze nebyla. Podle jeho slov se do něj zamilovala díky jeho intelektu, ne penězům. Žijí spolu spokojeně už 10 let a ani jeden z nich na tom nechce nic měnit.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden