Moje šťastná hvězda

Olga Matušková: Nenávist až za samotný hrob!

O Waldemarovi vychází kniha od exmilenky

Memoáry OLGY MATUŠKOVÉ (68) zvedly před třemi lety ze židlí nejen přátele zesnulého zpěváka, ale i jeho fanoušky a exmilenky. Patří k nim i JITKA ZELENOHORSKÁ (69). Ta nyní vydává vlastní paměti o životě s někdejším idolem.

Právě v těchto dnech vychází vzpomínková kniha s názvem „Ujel mi vlak“, v níž se bývalá partnerka WALDEMARA MATUŠKY (†76) Jitka Zelenohorská, rozepsala o pětiletém soužití s legendárním zpěvákem. Herečka, která se pro slavila například filmy Ostře sledované vlaky nebo Kdyby tisíc klarinetů, ve své knize neopomíjí ani pikantnosti z Matuškova intimního života.
Z knihy určitě nemá radost Olga Matušková, pro kterou musejí být informace o milostném životě jejího „Waldy“ s její někdejší sokyní pěkně nepříjemné. Zelenohorská s Matuškou žila předtím, než do jeho života vstoupila mladičká a cílevědomá Olga. A právě ona stála za rozchodem populární dvojice, který navíc Jitku neskutečně ponížil. „Láska je ale mocná čarodějka, takže se Walda zamiloval a pak už to skončilo dost nešťastně,“ říká Zelenohorská a naráží tím na Matuš kovu emigraci do USA, ke které ho měla Olga dotlačit, což jí dnes mnozí, včetně Jitky, dávají za vinu.
Možná i proto se vdova do bývalé lásky svého manžela opřela ve svých pamětech. „Nic jsem jí neudělala, to já bych se měla navážet do ní,“ komentovala to herečka. Co ji tedy vedlo k tomu, aby po tolika letech napsala knihu o svém pětiletém vztahu se zpěvákem?

Vstup na pohřeb zakázán

Jistá zášť vůči slavné vdově v ní očividně ještě třímá. A zdá se, že nenávist je oboustranná. Aby ne, dámy se kdysi dokonce popraly. Stalo se tak, když Jitka cílevědomou Olgu se zpěvákem nachytala in flagranti. „Trochu jsem ji rozbila pusu,“ komentovala tehdejší incident svérázná Jitka, která se prý z drsného rozchodu vzpamatovávala pět let. „Jak jsem se pak někde objevila, tak ho hned hnala domů. Dost si ho hlídala a on byl trošku pod pantoflem,“ tvrdí Zelenohorská, která navíc Waldovi nemohla přijít ani na pohřeb. „Bylo mi řečeno, že ona si to nepřeje.“ Teď jí to tedy ve své vlastní knize pěkně spočítá. Matušková má ale sama máslo na hlavě, protože ve svých memoárech napadla řadu dalších známých osobností. Kritici tehdy knihu označili za snůšku pomluv a na hlavu vdovy se snesla vlna obvinění za to, že se na pěvecké legendě přiživuje a mstí se těm, na něž vždy žárlila. To se jí teď vrací i s velkými úroky.

Nedůstojně ukončil vztah!

Matuška vztah ukončil tím, že vyměnil zámek jejich společného bytu. Tuto ránu Jitka Olze nikdy neodpustila. „Ona byla dost nevychovaná, řekla bych až voprsklá a šla přes mrtvoly,“ podotkla Zelenohorská nedávno.

Jitka Zelenohorská. Kvůli ní bude muset Olga spolknout nejednu hořkou pilulku.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden