Můj kousek štěstí

Olga Menzelová: Plakat ji nikdo neuvidí

Slabá chvilka postihla Olgu Menzelovou na Slovensku, kam si místo manžela, režiséra Jiřího Menzela (81), přijela převzít ocenění za film Tlumočník z roku 2018.

V něm si nyní těžce nemocný umělec ještě stačil zahrát. K úžasu všech přítomných krásná producentka přiznala, že Tlumočníka ještě neviděla. A když uvedla důvod, oči mnohých se naplnily slzami. "Několikrát jsem byla s dcerami na place, bylo to úžasné, máme z toho krásné vzpomínky," popsala blondýnka, jak snímek vznikal.

"Byla to poslední Jirkova práce ve filmu, dokud byl ještě zdravý. Vím, že to zní směšně, ale dosud jsem to neviděla. Nechci při tom plakat. Chci se ubránit srovnávání, jak to bylo kdysi a jak je to teď, protože je to stále bolestné," dodala režisérova žena.

O manželově onemocnění mluví čím dál upřímněji, nic neskývá, ba ani to, že její životní druh trpící meningokokovou infekcí několikrát málem zemřel. Nad vodou jej vedle manželky drží dívenky Anička (10) a Evička (4).

"Bez nich by tu už nechtěl být," říká Olga. Neskrývá, že jí pomáhá tým školených zdravotníků, jinak by nezvládla chodit do práce a starat se o děti.   .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden