Můj kousek štěstí

Olga Menzelová: Vyčerpaná a psychicky na dně

To, že její manžel, režisér Jiří Menzel (80) konečně mohl být převezen z kliniky na Malvazinkách do domácí péče, je nepochybně skvělá zpráva. Olze Menzelové (40), která se o něho stará, však už docházejí síly.

Manželka Olga Menzelová dokonce na jeho uvítání uspořádala slavnostní rodinnou sešlost a připravila sváteční večeři. Z fotografií z večírku, na kterých Menzel seděl u stolu a vypadalo to, že sám jí, to působilo dojmem, že už je vše v nejlepším pořádku a blízcí režiséra si užívají jen rodinného štěstí.

Jenomže skutečnost je podle všeho jiná. Menzel je stále nepohyblivý a nesamostaný, takže jeho žena se musí pořádně otáčet. „Téměř veškerý svůj čas věnuji holkám a péči o Jirku. Máme teď náročné období,“ svěřila se sama Menzelová.

Snaží se být statečná a nestěžuje si, podle našich zdrojů si ale sahá na samotné dno. "Několikrát denně příprava jídla, pomoci Jiřímu s konzumací, mytí a další potřeby... Starat se o nemohoucího člověka je stejně náročné, jako starat se o dítě.

Zápřah na čtyřiadvacet hodin denně," popisuje člověk z blízkého okolí rodiny řeholi Menzelovy manželky. Olga prý už padá vyčerpáním. Vedle toho totiž musí ještě zvládnout postarat se o dcerky Aničku (10) a Evu (3).

"Olga je šťastná, že má Jiřího doma, opravdu obětavě se o něho stará. Ale myslím, že už je toho všeho na ni moc. Bojím se, aby se z toho nezhroutila, takový maraton nemůže vydržet věčně," dodává zdroj.

Nezbývá než věřit, že stav jejího manžela se bude rychle zlepšovat a brzy zase začne fungovat jako dřív. .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden