Můj kousek štěstí

Olga Menzelová: Zachránilo by muže očkování?

Závažné onemocnění, které tak trápí režiséra Jiřího Menzela (81), podle jeho ženy prý vůbec nemuselo přijít. Olga Menzelová se domnívá, že by bývalo stačilo málo.

"Jirka nebyl očkován na pneumokoka," smutně poznamenává Olga. "Dostal meningitidu, což je zánět mozkových blan. Kdyby byl naočkován, nestalo by se to, nebo ne v takové míře." Je šokující vědět, že by oscarového umělce ochránila před nemilosrdnou chorobou jedna jediná injekce.

A proč vlastně nebyl režisér očkovaný, když mu to mohlo zachránit zdraví? Manželka se domnívá, že tahle otázka by měla být položena spíš umělcovým lékařům. Bezradně krčí rameny. Starala se o to, aby očkování ohlídala u dcer Anny Karolíny (10) a Evy Marie (4), kontrolovat v tomto směru manžela ji prostě nenapadlo.

Po dlouhé a náročné nemocniční léčbě byl Jiří Menzel konečně loni v říjnu převezen do domácího ošetřování. Olga Menzelová tvrdí, že manželovi je doma dobře a cítí se šťastný. "Kdybych bývala tušila, že to zvládneme doma lépe než kdekoliv jinde, už je doma dávno," uzavírá filmová producentka, které s péčí o nemocného pomáhají i malé dcery.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden