Můj kousek štěstí

Olga Šípková: Jak dlouho už nebere léky?

Prošla si peklem! Cvičitelka Olga Šípková (47) se ocitla kvůli poničené psychice na absolutním dně. Ale protože je to bojovnice, v současné době se pochlubila, že už více než dva roky neužívá antidepresiva.

To tedy klobouk dolů! Kořeny zničujících problémů je třeba hledat, jako ostatně vždy, v dětství. Trenérky gymnastiky jí neustále vtloukaly do hlavy, že je tlustá a nemožná. Zakazovaly jí nejen jíst, ale i pít, aby se dívence neroztáhl žaludek.

Olga dodnes nerozumí tomu, proč ji rodiče nechali tolik se trápit, když v gymnastickém kroužku evidentně neměla co dělat. Bylo jedno, že v aerobiku dosáhla zlaté medaile na mistrovství světa, stejně si pořád nepřipadala dost dobrá.

Zhroucení přišlo v roce 2008. Duševní rovnováhu nakonec Olga přece jen našla. Pomáhá jí jóga, deprese doslova rozdýchává, a pozitivní myšlení. Anebo i maličkosti. Na krku nosí andělíčka pro štěstí, další andělíčky si postavila na noční stolek.

Tytam jsou časy, kdy trpěla nespavostí, vstávala s pláčem a nebyla schopna poránu vyjít z domu. Dnes Olga ví, že největším jejím úspěchem je to, že zvítězila sama nad sebou. .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden