Omeleta podle Daniely Kolářové

Suroviny:  3 vejce  4 žampiony  kousek másla  sůl a pepř  1 hrst hladkolisté petržele  olej

Postup:  Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a krátce je orestujeme dozlatova v pánvi na kousku rozehřátého másla. Osolíme, opepříme, přimícháme k nim nasekanou petrželku a dáme je stranou.

Do misky vyklepneme vejce, osolíme je, opepříme a vyšleháme. Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje a kousek másla. Když začne máslo pěnit, nalijeme do pánve rozšlehaná vejce.

Vidličkou začneme míchat omeletu ode dna a pánví neustále potřásáme. Po 20 vteřinách, když začnou vejce tuhnout, ale na povrchu jsou ještě řídká, je přestaneme míchat.

Posypeme je připravenými žampiony a vidličkou přehneme jeden okraj omelety do středu. pak omeletu zabalíme, vyklopíme na talíř a ihned podáváme

reklama
reklama

Komentáře