Moje chvilka pohody

Omládněte s pomocí jídla

Některé potraviny obsahují látky podporující zdraví a tím i krásu, a působí tak proti předčasnému stárnutí.

Jídlo vám dodá prospěšné antioxidanty, vitaminy a další složky, které prospějí vaší pleti, vlasům a nehtům. Které potraviny konkrétně byste měla jíst?

Ovesné vločky

Jsou zdrojem živin a energie, zvláště když si je dáte ráno k snídani. Pomáhají při hubnutí, udržují pokožku v kondici a pleťová maska z nich má i zklidňující a osvěžující účinky.

Avokádo

Je plné vitaminů C, E a K a obsahuje i zdravé nenasycené mastné tuky. Ty se v těle neukládají, naopak pomáhají při spalování podkožního tuku, zejména v oblasti břicha. Maska z avokáda omezuje vznik vrásek a pomáhá proti suché a unavené pleti, a oživuje suché a poškozené vlasy.

Borůvky

Modré bobulky mají vysoký obsah antioxidantů, které fungují jako prevence stárnutí a vzniku vrásek. Pomáhají při spalování tuků a zmírňují i problémy spojené s menopauzou.

Hovězí maso

Červené maso obsahuje protein, který je stavebním kamenem kolagenu, který je nezbytný pro pevnost a elasticitu pleti. Díky jeho přísunu bude pružná, pevná a nebudou se na ní tolik tvořit vrásky. Plátkem libového hovězího masa dodáte tělu potřebné bílkoviny, železo a zinek, který je důležitý pro zdravou pokožku, vlasy a nehty.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden