Moje šťastná hvězda

Ondřej Pavelka: NAPLÁNOVAL SI SVŮJ POHŘEB!

V hereckých rolích obvykle ztvárňuje vtipálka, který si se životem hlavu neláme. V reálném živote je ale ONDŘEJ PAVELKA (62) velmi zodpovědný muž, který neponechá nic náhodě. Dokonce začal přemýšlet i nad svou smrtí!

Došlo to dokonce tak daleko, že si začal plánovat vlastní pohřeb. Přivedl ho na to jeho zesnulý kamarád a herecký kolega . BORIS RÖSNER (†55). Když v roce 2006 zemřel a Pavelka mu šel na pohřeb, zasáhlo ho to. Tolik smutných a plačících lidí pohromadě nikdy předtím neviděl. Proto se rozhodl jednat.

Boris Rösner

Střídaly se v něm pocity smutku a dojetí

Nepřeje si totiž, aby na jeho pohřbu lidé brečeli a truchlili. Prý jim takový pohřeb nemůže dovolit. „Napsal jsem takovou závěť, která už je samozřejmě ztracená,“ prozradil herec. „Když jsme pohřbívali Borise Rösnera v Národním divadle, tak šly holky tzv. naostro, jestli to můžu říct. U rakve se tam stojí čestná stráž a dámy tam šly krásně oblečené, ale byly naostro,“ vypráví o svém osudovém dni. „Bylo to strašně smutné a dojemné. Potom jsem u vína napsal, že v životě bych nic takového nechtěl nikomu ani sobě způsobit.“

Jak to bude vypadat?

A tak začal plánovat svůj vlastní den D. Rozhodl se, že chce mít pohřeb v divadle Rubín, protože mu to prý přijde legrační. „Tam jsou takové divné schody... a to mají ode mě kulisáci nakázané... peníze už jsou složené. Dole bude rakev a bude se tam pít a potom mě ponesou nahoru po těch schodech a tam jako uklouznou,“ směje se.

Přeje si jen slzy smíchu

Jak sám Pavelka prozradil, na svém pohřbu chce jen slzy smíchu, nikoli slzy žalu. Chce aby se hosté bavili. Tvrdí, že na jeho pohřeb dlouho nikdo nezapomene.

Vymstí se mu jeho žert?

Jestli to tak skutečně bude, na to si herec snad ještě pár desítek let počká. Žertovat se o takových věcech nevyplácí. Navíc rozesmívat lidi může pořád, ne jen ve svůj „poslední“ den. Možná se inspiroval u posledního rozloučení kolegy RADKA BRZOBOHATÉHO (†79) Na pohřbu tehdy dokonce hrála cimbálovka. pohřeb .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden