Opečené koule na špejli

Masové kuličky jsou skvělé a dají se připravit na mnoho způsobů. Vyzkoušejte tuto atraktivní špízovou variantu.

Suroviny na 4 porce - 400 g mletého vepřového masa - 6 stroužků česneku - 1 lžička grilovacího koření - špetka strouhaného muškátového oříšku - sůl, pepř - hladká mouka - slunečnicový olej - 1 červená cibule - 2 rajčata

Postup

1. Ve větší míse promíchejte mleté maso s oloupaným a prolisovaným česnekem. Přidejte strouhaný muškátový oříšek a grilovací koření (nejlépe to, které je speciálně pro vepřové maso). Podle chuti osolte a opepřete.

2. Ze směsi tvarujte navlhčenýma rukama kuličky o průměru asi 3 cm a zlehka je obalte v hladké mouce. Ve vyšší pánvi nebo hrnci rozpalte slunečnicový olej a kuličky v něm osmažte ze všech stran do zlatohněda.

3. Hotové kuličky pokládejte na papírovou kuchyňskou utěrku, aby se vsákl přebytečný tuk. Poté je střídavě s cibulí a rajčaty pokrájenými na kolečka napichujte na špejli. Servírujte s omáčkami nebo dresinky a pečivem.

reklama
reklama

Komentáře