Opilá bábovka s rumem

Skvělý moučník v podání Ivana Vyskočila vždy chutná trochu jinak a má také jinou hladinku alkoholu, takže s mírnou nadsázkou se dá říci, že není radno po velké porci sedat za volant.

Ingredience: 250 g másla, 250 g tvarohu, 180 g cukru, 4 vejce, 100 ml rumu, 150 g polohrubé mouky, 100 g celozrnné špaldové mouky, 1 kypřicí prášek, 100 g ořechů, klidně směs ořechů, 100 g rozinek předem namočených v rumu

Postup: Na bábovku používáme ingredience, které mají pokojovou teplotu. Do mísy dáme změklé máslo s cukrem a třeme dohladka. Po lžících přidáváme tvaroh. Oddělíme bílky od žloutků, ty zašleháme do krému. Do krému vmícháme mouku promíchanou s práškem do pečiva. Nemáme-li špaldovou, nahradíme ji polohrubou. Přidáme rozinky, rum a dobře těsto propracujeme. Z bílků ušleháme sníh, který i s nasekanými ořechy vmícháme do těsta. Nalijeme do bábovkové formy a upečeme při 180 °C 45 minut.

reklama
reklama

Komentáře