Můj kousek štěstí

Opravdu vás cukrovka nemine?

Menopauza sebou často přináší tento zdravotní problém. Přechod může být faktorem, který dokáže cukrovku zaktivovat. Ženy, které jí do té doby netrpěly, se dostávají do ohrožení?

Cukrovka je porucha metabolismu, při které neschopnost organismu využívat cukry a další sacharidy způsobuje vážné zdravotní problémy. V podstatě se jedná o drobnou chybičku v nedostatku inzulínu, produktu slinivky břišní, která ale dokáže způsobit obrovský problém! V posledních letech je diabetes velmi rozšířenou civilizační chorobou. Naštěstí existuje mnoho potravin, které dokážou snižovat zvýšenou hladinu cukru v krvi, a tím napomáhají zdravějšímu životu lidí s cukrovkou.

Regulujte cukr stravou

Proti diabetes pomáhá černý bez. V tomto období dozrává a je jej všude plno. Upravit jej lze na mnohé způsoby – od marmelády, šťávy, koláčků až po bezinkové víno. Nyní si lze zobnout temné bobulky rovnou z keře. Nejenže pomohou, ale jsou i velmi chutné. Úspěšně sráží cukr pampeliška, ostropestřec mariánský, plod jalovce, fenykl. Nejlepší je směs těchto bylinek připravená zkušenou bylinkářkou, která léčivou směs namíchá a přidá další rostlinky podle závažnosti problému, a to v kombinaci s dalšími zdravotními neduhy. Vhodná je také řeřicha, její doporučená dávka na udržení správné hladiny cukru je 1 čajová lžička denně.

Z ovoce jsou účinnými grapefruit, švestky a jahody.

Jejich každodenní konzumace ve zdravé míře bude držet hladinu cukru v optimální hladině nebo ji dokonce výrazně sníží. Podobné účinky má také meloun, banány, brusinky a borůvky. Ze zeleniny mají vynikající účinky okurka, hlávkový salát, tykev, cuketa a kapusta. Cibule a česnek jako uznávané všeléky také v boji proti cukrovce nezklamou. Z dalších potravin, které si můžete při cukrovce bez obav dopřávat, budou veškeré sójové výrobky, tofu sýry, čočka, oves a vločky. Proti cukrovce působí také některá koření, zejména skořice, kurkuma, bobkový list, kari a většina indických směsí. Dobré je zvýšit obecně příjem vitamínů skupiny B, potraviny, kde je hodně zastoupen chróm, hořčík a zinek. Hořčík najdete v obilovinách, ve fazolích a oříšcích, chróm v pivovarských kvasnicích, sýrech a bramborách. Zinek pak v čočce a v kakau.

Bojujte pohybem a pohodou

Protože je cukrovka civilizační chorobou, která je nastartovaná velmi často stresem a psychickými problémy, je třeba hodně relaxovat, najít si účinné zdroje energie, harmonizovat svou duši a hlavně se začít pohybovat. Tělesná aktivita je jedním z účinných zdrojů ozdravné energie, která vám v boji proti této nemoci pomůže. V rámci svých možností se pokuste zařadit do svého každodenního režimu alespoň trochu tělesné aktivity, kterou jste zatím nedělali. Zkuste plavat nebo aspoň chodit na procházky. Pohyb je jedna z nejdůležitějších rad při léčbě cukrovky. I přes veškeré problémy, které máte, budete pak spokojenější a váš zdravotní stav se postupně zlepší.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden