Moje šťastná hvězda

Opustila nás velká hvězda

Divadelní a filmový svět zasáhla velice smutná zpráva, skvělá herečka Zdenka Procházková (†95) zemřela. Osudným se herečce, kterou mohli diváci vidět například ve filmu Lída Baarová, stal zápal plic, kterému podlehla v motolské nemocnici.


Ačkoli už jí v posledních letech tělo moc nesloužilo a sužovaly ji velké bolesti páteře a kyčle, s pamětí na tom byla skvěle a plánovala, že na tomto světě vydrží minimálně do stovky. Bohužel zdravotní problémy se začaly ozývat stále častěji. Na optimismu jí nepřidávala ani samota.


V domově důchodců si přišla osamělá


V dubnu, kdy slavila své půlkulatiny, si postěžovala, jak moc jí chybí kontakt s přáteli. „Je to nepříjemné. Musím být stále v pokojíčku, který má tak tři krát tři metry. Připadám si jako v kurníčku.


Je strašně smutné, že nemocní staří lidé nemají kontakt se svými nejbližšími. To vás ničí víc než nějaké obavy z nemoci,“ nechala se slyšet. Celý život byla zvyklá být mezi lidmi a najednou byla od okolního světa úplně odříznutá. A to nesla velmi špatně.


Před kameru se už nedostala


Přesto bývalá manželka Karla Högera (†67) nepřestávala doufat, že se ještě jednou postaví před kameru. „Splňte mi poslední přání a dejte mi roli. Třeba malinkou…


Hlavně nějakou! Je mi trapné se nabízet, ale stálo by za to napsat mi roli na tělo, Nenechte mě takhle umřít. Tak moc chci ještě pracovat,“ stýskala si herečka. Než se toho však stačil někdo chytit, její život navždy vyhasl.


Dědice neměla


Protože Procházková neměla děti, její majetek, který rozhodně není malý, si mezi sebe rozdělí její nejbližší příbuzní. Těmi jsou její bratranec, který žije v Rakousku a sestřenice, žijící v Čechách. S tou si byla blízká a  často ji navštěvovala.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden