Moje šťastná hvězda

Orientální kořeněný masový špíz

Šašlik má mnoho podob. Zbožňují ho lidé nejen v arabských zemích, ale také v Gruzii, na Ukrajině nebo v Izraeli.


Ingredience:


2 kg vepřového masa (nejlépe krkovice) 


3 sušené bobkové listy


10 kuliček nakládaného pepře i s nálevem


4 lžíce majonézy


sůl, klasický mletý pepř


hrst nasekané čerstvé petrželky nebo jiné zelené bylinky dle vaší chuti


Postup: 


Maso nakrájejte na větší kostky a přendejte ho do mísy. Osolte ho, opepřete a naložte do marinády připravené z majonézy, bobkového listu a nakládaného pepře. Nechte ho odpočinou v lednici, nejlépe přes noc.


Druhý den jednotlivé kousky masa napíchejte na dřevěné špejle nebo grilovací jehly a ještě maso zbylou marinádou potřete. Bohatě ho zasypejte nasekanou čerstvou petrželkou či jinou bylinkou.


Maso opékejte v ideálním případě na grilu. Případně ho nechte zatáhnout na olivovém oleji na pánvi a pak ho dopečte v troubě na plechu vystlaném pečicím papírem.


Šťavnaté grilované špízy podávejte s čerstvým chlebem, nejlépe arabským a lehoučkým zeleninovým salátkem.


Náš tip:


Velmi chutný je dip z pečených paprik. Ty v troubě opečte a pak je rozmixujte s trochou česneku, solí a pepřem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden