Ostružinový džem se skořicí

Domácí džem si vychutnáte třeba na lívancích nebo na pečivu ke snídani.

Příprava: 50 minut

Náročnost: *

Cena: 60 Kč

Suroviny

- 500 g ostružin

- 500 g krupicového cukru

- ½ lžičky skořice

- ½ lžičky mletého hřebíčku

- rum dle chuti

Postup

1. Ostružiny očistěte a poté zprudka vařte 3 minuty. Vmíchejte cukr a za stálého míchání vařte 7 minut. Přimíchejte skořici a hřebíček.

2. Vymyté a vysušené skleničky vypláchněte rumem a plňte do nich džem. Pokud chcete džem uchovat delší dobu, sterilujte 30 minut při 80 ºC.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden