Ostružinový Skyrcake

Lahodný nepečený cheesecake je velice lehký na přípravu a tak chutný, že se po něm jenom zapráší.

Suroviny korpus:
150 g máslových sušenek
30 g pražených lískových oříšků
50 g rozehřátého másla

Suroviny náplň:
24 g želatinového prášku
300 g ostružin
4 x 140 g Skyru natur
360 g smetanového sýru
100 g moučkového cukru
2 čajové lžičky citrónové šťávy
2 čajové lžičky vanilkové pasty

Špetka soli   Sušenky a lískové ořechy za pomoci kuchyňského robota rozmixujeme na jemný prášek, přidáme rozpuštěné máslo a promícháme.

Dortovou formu o průměru 20 cm vyložíme pečícím papírem, vložíme do ní vzniklou hmotu, rukama rozmístíme rovnoměrně po celé ploše a necháme alespoň jednu hodinu zchladnout. Mezitím si připravíme náplň. Skyr, smetanový sýr, cukr, citrónovou šťávu, vanilku a sůl smícháme v misce a pomocí ručního mixéru vyšleháme dohladka.

Ke směsi poté přidáme želatinu, kterou jsme si před tím rozdělali ve vodě, a znovu prošleháme. Přimícháme rozmačkané ostružiny. Když máme náplň hotovou, nalejeme ji na korpus a rozetřeme tak, aby vznikla rovnoměrná hladká vrstva.

Dort necháme šest hodin odpočinout. Poté jej můžeme dozdobit čerstvými ostružinami. .

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama