Moje šťastná hvězda

Osud se s ní nepáral, vždy ale dokázala zabojovat

Moje šťastná hvězda

Momentálně září v seriálu Sestřičky Modrý kód. KRISTÝNĚ FREJOVÉ (48) se nyní daří. Byly ale časy, kdy to neměla vůbec jednoduché, a to ani v lásce. Kvůli čemu se trápila a kdo jí dokázal zlomit srdce?

Pokud si někdo myslí, že mít známé a slavné rodiče je nějaká výhra, mýlí se. Přesně tak to vždy vnímala i Kristýna Frejová (48). A zřejmě ví, o čem mluví. Jejími rodiči jsou divadelní a filmová herečka Věra Galatíková (†69) a herec Ladislav Frej (78).

Dětství ale neměla tak růžové. V domácnosti to totiž podle jejích slov mělo být poněkud napjaté. Její otec byl totiž čas od času pořádný cholerik, a tak se stávalo, že mu občas bouchly saze. „Táta měl nemocnou slinivku a z toho pramenily ty jeho stavy.

Vybouřil se, během minuty byl v pohodě a my všichni jsme se klepali ještě dvě hodiny,“ přiznala nedávno. Trpěla také tím, že na ni rodiče neměli tolik času, jak by si asi sama představovala.

Měla od nich také přísně zakázáno, aby někde sdělovala, že její rodiče budou v televizi. „Když jsem se jednou na dětském hřišti o tom zmínila, dostala jsem od maminky pohlavek. Nevěděla jsem, proč,“ svěřila později.

Frejová si také velice brzy uvědomila, v době, kdy už věděla, že ji nemine jít ve šlépějích svých rodičů, že s nimi nechce být jakkoli spojována. A to zejména při studiích na DAMU. Bála se totiž, že ji okolí bude soudit za to, že se tam dostala jen kvůli protekci Věry a Ladislava.

Chtěla být jako maminka

Kristýna není pouze skvělou herečkou, ale také báječnou a milující dcerou. Vždy si šla tvrdě za svým a pomoc svých blízkých nikdy nepotřebovala. Chtěla všem dokázat, že na to má. Proto jí tatínek ani maminka při studiu nepomáhali.

Jak sama s nadsázkou říká: „Maminka chodila kolem školy kanálama, aby nikdo neměl pocit, že mi zametá cestičku,“ říká rázně. I to ale dokazuje, jak úžasný vztah se spolu měly. Kolikrát se také nahlas vyslovila, že by chtěla být přesně jako ona, ale že se jí to bohužel asi nepovede.

Když se pak v jejich rodině poprvé řeklo slovo rakovina, život se jim obrátil o 180 stupňů. Kristýna to ze začátku špatně psychicky snášela. Věře byla diagnostikována

Zbývá vám 73% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden