Můj čas na kafíčko

Osudový vztah Meryl Streep brutálně přervala rakovina!

Lékař oznámil smrt, ale ona svoji lásku ještě na chvíli přivedla k životu!

Ještě než se stala Meryl Streep (68) jednou z největších hereček filmové historie, prožila velkou osobní tragédii. Její přítel, herec John Cazale (+42) podlehl zhoubné nemoci.

Je to jeden z nejsmutnějších příběhů v historii Hollywoodu a stal se jedné z nejslavnějších amerických hereček na začátku její kariéry. Když se v roce 1976 zamilovala do svého kolegy Johna Cazalea, ani jeden z dvojice neměl tušení, jak málo času jim pro jejich lásku zbývá!

Byl jim spolu dopřán jenom krátký čas.

Poznala ho, protože zaspala!

Meryl, nebo spíše Mary Louise, jak zní její skutečná křestní jména, se původně vlastně herečkou stát nechtěla. Jako většina dospívajících dívek měla pochybnosti o tom, jak vypadá. Uzavřená Meryl byla ale cílevědomá a když si poprvé zahrála ve školní hře, pochopila, že je zrozená pro potlesk publika. Stejně se ale nejprve přihlásila na práva, jenže se nedostavila na přijímací pohovor, protože zaspala. Místo paragrafů šla tedy studovat na divadelní fakultu a už tam se stala hvězdou. V roce 1975 se přestěhovala do New Yorku, aby tam hledala herecké příležitosti. Další zaspání mělo za následek, že místo jedné hry, ve které měla hrát, získala roli v jiné. A právě v ní byl jejím jevištním partnerem John Cazale. Ten už se v té době na rozdíl od Meryl dokázal zapsat do povědomí diváků. Zahrál si v legendárním Kmotrovi a zazářil vedle Al Pacina (77) v thrilleru Psí odpoledne. John měl netypickou tvář a také výrazně smutné oči, jako by tušil, že osud mu nedopřeje plně využít jeho talent. Všichni, kdo o něm později psali, vyzdvihovali, jak obrovské měl charisma a jak skromným člověkem byl.

Meryl našla rodinné štěstí a postupně měla čtyři děti.

Šokující diagnózu se dozvěděli společně

Na Meryl, která se v záři reflektorů i v ruchu velkoměsta teprve zabydlovala, působil John jako zjevení. „Nikdy předtím jsem nikoho takového nepotkala,“ vzpomínala později. „Byl tak zvláštní, tak moc lidský, zajímal se o druhé,.měl s nimi soucit.“ John vzal Meryl na večeři do věhlasné italské restaurace, kde měl jako představitel filmového mafiána z Kmotra protekci a jídlo zdarma. Netrvalo dlouho a Meryl se k němu přistěhovala. Štěstí skvělého a talentovaného páru se drasticky změnilo v květnu 1977. Johnovi nebylo dobře a tak odřekl představení. Jeho kamarád ho donutil jít k lékaři. Za několik dnů padla brutální diagnóza: John má rakovinu plic v pokročilém stádiu, bez šance na vyléčení. Herec ztichl, ale Meryl, která je známá tím, že se nikdy nevzdává, se prý na něho podívala a zeptala se, jako by se nic nestalo, kam se půjdou najíst. Rozhodla se, že bude Johna podporovat ze všech sil až do jeho konce. Léčba rakoviny stála dost peněz a proto Meryl přijala roli v seriálu Holocaust. Ten se natáčel v Rakousku. Herečka musela do Evropy odjet sama, protože John by dlouhou cestu nezvládl. „Myslela jsem, že se z toho zblázním,“ konstatovala smutně. „Já natáčela v Rakousku a ve Spojených státech mi umíral přítel. Zoufale jsem chtěla být s ním.“

Je z ní nejlepší světová herečka!

Byla s ním do poslední chvíle!

Posledním filmem, kde si zahráli John i Meryl, byl slavný válečný snímek Lovec jelenů. Studio přitom nechtělo umírajícího herce obsadit. Postavili se za něho všichni kolegové a podepsali prohlášení, že pokud natáčení skončí kvůli Johnově smrti, nebudou mít žádné další nároky. Meryl pak s Johnem trávila všechen čas. „Nemohla jsem jen stát opodál se složenýma rukama. Musela jsem alespoň předstírat, že mám dobrou náladu a snažit se ji přenést na něj, bylo to ale strašně jak fyzicky, tak psychicky vyčerpávající,“ uvedla. 12. dubna 1978 John zemřel. Kromě Meryl byl přítomný i lékař, Ten později dosvědčil, že poté, co Meryl oznámil Johnovu smrt, zoufalá herečka plakala a bila do hrudi Johna tak dlouho, až ještě jednou otevřel oči a řekl jí: „To je v pořádku, Meryl. Všechno je v pořádku.“ Teprve potom odešel navždy.

Kdyby žil dál, jistě by získal Oscara.

Musela se vystěhovat z bytu, kde spolu žili!

Meryl musela spolknout ještě jednu hořkou pilulku. V bytě, kde s Johnem žila, nebyla přihlášená a tak se musela po jeho smrti rychle vystěhovat. Její bratr znal jednoho sochaře, který na nějaký čas odjížděl do Evropy. Nešťastná Meryl se mohla dočasně usadit v jeho bytě. Sochař Don Gummer (71) se pak vrátil trochu předčasně a mezi ním a Meryl se rychle zrodila láska, která trvá dodnes. Meryl si Dona vzala a má s ním čtyři děti: jednoho syna a tři dcery.

Brzy našla novou životní lásku!

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden