Moje šťastná hvězda

Osvědčené léky našich babiček

Až se o vás příště bude pokoušet nachlazení, sáhněte do spíže. Jistě tam najdete česnek a cibuli, ze kterých si během několika minut připravíte velmi účinné léky. A nebude vás to stát téměř nic.

• Česnekové antibiotikum na kašel

6 stroužků česneku nasekejte nadrobno a dejte do 250 ml vody s 8 lžicemi cukru. Zamíchejte a pomalu vařte 10 minut. Nechte uležet několik hodin a sceďte. Uchovávejte v ledničce. I malé děti mohou užívat 5 ml této medicíny několikrát denně.

• Proti vysokému tlaku

20 stroužků česneku, šťáva ze 3 citronů, 1 l převařené vody, med. Stroužky česneku oloupejte a pomelte. Přidejte k nim citronovou šťávu a vše zalijte převařenou vychladlou vodou. Vzniklou směs nechte přes noc vylouhovat, přeceďte a dochuťte medem.

• Cibulový sirup

Větší cibuli oloupejte a nastrouhejte. Na dno zavařovací sklenice nasypejte vrstvu cibule, zasypejte ji lžící cukru a stále opakujte vrstvy, dokud není sklenice plná.

Poslední vrstva musí být cukr. Zavíčkujte a nechte přes noc louhovat. Cibule pustí šťávu, kterou si během dne dávkujte po čajové lžičce 3krát denně. Takto připravený sirup vám v ledničce vydrží maximálně tři dny.

• Na štípance

Rozmačkaný česnek zabalený do gázy se osvědčil v boji s bradavicemi a hmyzím štípnutím. Naše babičky s oblibou vkládali zabalený rozpůlený stroužek česneku do bolavého ucha. A věděli jste, že kromě dalších výhod česnek udržuje v kondici potenci?

• Cibule na bradavice

Cibulová šťáva patří k osvědčeným prostředkům k likvidaci bradavic. Šťávu je vhodné používat k potírání dlouhodobě, ideálně na koupelí změklé výrůstky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden