Moje šťastná hvězda

Osvědčené recepty z řepíku

Je mnoho způsobů, jak můžete řepík využít k domácí léčbě. Některé osvědčené recepty vám teď přinášíme. Zkuste je!

KLOKTADLO

K přípravě nálevu pro domácí kloktadlo na záněty dutiny ústní budete potřebovat 2 polévkové lžíce sušené řepíkové natě, které zalijete 500 ml vařící vody. Pak krátce povařte a nechte 20 minut vylouhovat.Poté sceďte a můžete používat.

SILNÝ ODVAR

Pro vnitřní použití, například při průjmech, budete potřebovat 1 polévkovou lžíci sušené bylinky. Tu pak zalijte vařící vodou a nechte 10 minut vylouhovat. Tento roztok si musíte, na rozdíl od kloktadla, připravit vždy čerstvý, jinak by ztratil na účinnosti.Takto připravený odvar je vhodný i při potížích s hlasivkami a při nachlazení.

ČAJ NA JÁTRA

Smíchejte po 100 g sušeného řepíku, svízele a mařinky vonné. 1 čajovou lžičku této směsi pak zalijte šálkem vroucí vody a nechte 10 minut vylouhovat.Každý den ráno vypijte 1 šálek nalačno a poté během dne ještě 2 šálky po doušcích.

I PRO ZVÍŘÁTKA

Pokud si naši mazlíčci během skotačení přivodí nějaká zranění, můžeme jim na ně přikládat obklady ze silného řepíkového odvaru nebo postižené místo mazat doma vyrobenou řepíkovou mastí.Výsledek vás překvapí.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden