Moje šťastná hvězda

Osvoboďte vlasy od lupů

Ulpívají na vlasech a na ramenou. Stydíme se za ně a nemůžeme se jich zbavit. Nebo ano? Poradíme vám, jak na to a zcela přírodní cestou. Jestliže se lupy objeví párkrát do roka a jen na pár dní, nejde o nic, s čím byste si měli dělat hlavu. Jestliže ale problém s lupy přetrvává déle než měsíc, zřejmě něco děláte špatně.

Vyvážená strava přispívá ke zdraví našich vlasů

Kvalitu vlasů a omezení lupů na minimum můžete podpořit také vhodnou stravou.
Dbejte na to, abyste si zajistili dostatečný příjem vitaminu B, který je důležitý proto, že dbá o zdraví naší pokožky. Důležitý je ovšem také selen, neboť funguje jako antioxidant, a zinek. Proto do svého jídelníčku zařaďte zeleninu, ryby, vejce a semínka.

Sůl a kypřicí prášek

I naše babičky a prababičky bojovaly s lupy. A také věděly, jak na ně. Velkým pomocníkem pro ně byl hlavně kypřicí prášek a sůl. Navlhčete si vlasy a do ruky si nasypte trochu kypřicího prášku.
Ten si následně jemně vetřete do vlasů. Nechte pět minut působit a pak opláchněte. Kypřicí prášek totiž snižuje aktivitu hub, které výskyt lupů zvyšují. Se solí je to podobné jako s kypřicím práškem. Sůl si ale vtírejte do suchých vlasů, zejména do pokožky hlavy. Masírujte si hlavu pět až deset minut. Následně by měly šupinky kůže samy začít odpadávat. Poté si umyjte vlasy šamponem.

Ústní voda nebo olivový olej

Výbornou službu vám prokáže taktéž ústní voda. Jakmile si vlasy umyjete šamponem, vetřete do nich ústní vodu s alkoholem a nechte dvě minuty působit. Pak si umyjte hlavu kondicionérem. Pokud nemáte ústní vodu po ruce, sáhněte po olivovém oleji. Proces aplikace je stejný jako u ústní vody.

Domácí šampon z jedlé sody

Jedlá soda napomáhá vlasům zbavit se nečistot, které se na vlasech usazují, a to včetně lupů.
Na přípravu šamponu potřebujete půl šálku jedlé sody a tři šálky vody. Obě ingredience pořádně promíchejte a ihned aplikujte do vlasů, nejlépe s pomocí rozprašovače. Vlasy i pokožku hlavy si promasírujte a nechte jedlou sodu chvíli působit.Pak si vlasy opláchněte půl hrnkem jablečného octa. Pokud vám šampon zbyde, uchovávejte ho v lednici ve skleněné uzavíratelné láhvi.

Rozmarýnový kondicionér

Na lupy je výborný taktéž rozmarýnový kondicionér.Ten si připravíte tak, že smícháte 150 ml kvalitního vinného octa a 20 ml rozmarýnového extraktu. Také do kondicionéru přidejte 100 ml čisté vodky a 1,75 litru čerstvé převařené vody. Takto připravený koncentrát vám v lednici v uzavřené nádobě vydrží až půl roku. Pro samotné použití zřeďte 40 ml kondicionéru s 100 ml studené vody. Vmasírujte do vlasů. Pak je jen jemně vyždímejte a neoplachujte.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden