Můj kousek štěstí

Otec cvičí mimino jako bojového psa!

Co z toho kluka jenom vyroste... Takovou otázku si dávají rodiče většinou až když je jejich potomkovi nějaký ten rok pryč, ale manželé Pizingerovi už mají zřejmě jasno: Bude z něho další Franta Kocourek (†54)!

Slavnému brněnskému silákovi, který přetrhl vejpůl tlustý telefonní seznam jako nic, roste následovník, i když tenhle lamželezo bude z Říčan u Prahy. Otec malého Josífka nedávno „venčil“ společně se psem a maminka Vendula pak na internet umístila video, které si Josef Pizinger (34) na procházce natočil.

Josífek v kočárku ze všech sil svírá vodítko, na jehož druhém konci je tatínek a kočárek i se synáčkem táhne.Josífek je povzbuzován drsným chlapským hlasem, kterým jeho táta donedávna zřejmě uděloval povely jen svým pitbullům.

„Jo, to mám sílu!“ cedí skrz zuby Josef, majitel fitnescentra. Krátké video dala na internet Vendula Pizingerová s glosou „Když děti mají děti“. Počínání svého o patnáct let mladšího chotě sleduje, jak je patrné, se smíšenými pocity.

Je sice chválihodné, že si tatínek se synkem hraje, ale když si maminka vzpomene, jak ji její nastávající tvrdě dřel v posilovně, aby z ní udělal štíhlou bojovnici Xenu, samý sval a šlacha, probouzejí se v ní ochranitelské mateřské pudy.

Žena, která už o jedno dítě kdysi přišla, když onemocnělo leukemií, má jistě spíš sklon svého chlapečka chovat jako v bavlnce, zatímco manžel hodlá mít z kluka asi zápasníka a vychovává ho k tomu přímo od plenek. Josífkovi bude rok teprve v říjnu.

Možná tou dobou bude tahat v kočárku on svého tátu – jestli to takhle půjde dál. Vdova po skladateli Karlu Svobodovi (†68) může jen doufat, že to její manžel s „výcvikem“ jejich syna nepřežene. Pokud chceme od dětí příliš mnoho příliš brzy, nemusí to také s jejich vývojem dopadnout po fyzické stránce úplně ideálně.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden