Moje chvilka pohody

Ovesné dýňové sušenky s krémem

Velice dobré a zdravé sušenky, které ze stolu zmizí raz dva.

Příprava: 45 minut

Náročnost: **

Cena za kus: 4 Kč

Suroviny na 15 kusů

- 200 g dýně Hokkaido

- 80 g třtinového cukru

- 100 ml rostlinného oleje

- 150 g celozrnné mouky

- 70 g ovesných vloček

- 1 lžička prášku do pečiva

Na krém

- 250 g mascarpone

- 1 vanilkový cukr

- moučkový cukr dle chuti

Postup

1. Očištěnou a nakrájenou dýni nakrájejte a uvařte doměkka. Poté rozmixujte na pyré.

2. Vločky opražte na pánvi nasucho, přidejte pyré, cukr, mouku a prášek do pečiva. Odstavte a zadělejte těsto, ze kterého tvořte malé sušenky a dávejte je na plech s pečicím papírem. Pečte při 180 ºC asi 25 minut.

3. Na krém prošlehejte všechny suroviny a poté sušenky slepte.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden