Ovocná galetka s mandlemi

Francouzská galetka se dá naplnit nejrůznějším ovocem. My použijeme to sezonní, tedy blumy.


Suroviny:


220 g hladké mouky


70 g krupicového cukru


30 g kukuřičné krupice


½ lžičky mleté skořice


110 g másla


80 ml podmáslí


špetka soli


vejce na potření


hrst nadrcených mandlí


Na náplň:


400 g blum


80 g krupicového cukru


2 lžíce rozpuštěného másla


½ lžičky skořice


1 lžička vanilinového cukru


1 lžička citronové šťávy 


2 lžičky máku


Postup:


Do mísy prosijte mouku, krupici, cukr, skořici a sůl. Pomalu přidávejte změklé máslo, pak vmíchejte podmáslí. Těsto zabalte do potravinové fólie a dejte odležet do lednice. Smíchejte všechny ingredience na náplň. Blumy nakrájejte na tenké plátky. Troubu předehřejte na 170 °C.


Plech vyložte pečicím papírem. Těsto rozválejte dokulata a přeneste ho na plech. Naplňte ho připravenou náplní, přehněte okraj těsta, potřete ho rozšlehaným vejcem, posypejte nadrcenými mandlemi a pečte 45 minut.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden