Ovocný dortík z ovesných vloček

Mlsání podle našeho receptu se rozhodně nedá považovat za sladký hříšek.

Ingredience

150 g ovoce, 75 g nízkotučného tvarohu, 2 lžíce mléka, 35 g celozrnné mouky, 1 lžička cukru,      1 vejce, 1 lžíce hrubé mouky, 1 vanilinový cukr, 15 g ovesných vloček, 1 lžíce oleje

Příprava

Malou kulatou dortovou formu vymažeme olejem a vysypeme moukou. Z vejce si oddělíme žloutek, který přidáme k celozrnné mouce. Bílek vyšleháme do hustého sněhu a opatrně ho vmícháme k mouce se žloutkem. Do těsta dále přidáme ovesné vločky, opět promícháme. Pak ho přendáme do formy a dáme péct do předehřáté trouby při 180 °C. Dortík je upečený asi za 15 minut. Korpus vyklopíme, necháme ho vychladnout. Po vychladnutí ho rovnoměrně potřeme tvarohem, který rozmícháme s vanilinovým cukrem a mlékem. Posledním krokem je kreativní ozdobení ovocem, které je vhodné nakrájet na malé kousky, ale třeba lesní ovoce nekrájíme. Vrcholem může být lehké přelití kvalitní želatinou, ale není to nutné.

reklama
reklama