Moje sladké tajemství

Ovocný pohár se slaným karamelem, malinovým krémem a popcornem

Suroviny:

8 balení Jihočeského žervé

hrst borůvek

200 g malin

popcorn a preclíky na ozdobu

2 ks vanilkového lusku

špetka muškátového oříšku

1 lžíce moučkového cukru

Slaný karamel:

20 g Jihočeského másla

100 g cukru

100 ml trvanlivé Jihočeské smetany ke šlehání

1 lžička soli

Postup:

Všechny ingredience na slaný karamel dáme do rendlíku, přidáme dvě lžíce vody a následně přivedeme k varu.

Na mírném plameni vaříme dozlatova. Necháme vychladnout.

Čtyři balení žervé řádně prošleháme s moučkovým cukrem, muškátovým oříškem a vanilkovým luskem.

Maliny rozmixujeme a smícháme se zbylým Jihočeským žervé do hladkého krému. Přimícháme borůvky. Dosladíme ještě dle chuti moučkovým cukrem.

Do skleniček nebo misek vrstvíme žervé, slaný karamel, malinový krém a ozdobíme popcornem a slanými preclíky. Kdo chce, může použít i preclíky s čokoládovou polevou.

Na závěr už jen přelijeme slaným karamelem a podáváme.

Tip!

Mix sladko-slané chuti je zajímavý a v poslední době velmi oblíbený mezi gurmány. Pokud máte ale raději klasiku, místo karamelu můžete použít čokoládovou polevu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden