Moje šťastná hvězda

Ozdobte si jarní hostinu nádherným ubrusem

Prostřete stůl ve velkém stylu!

Máte rádi šťavnaté jarní barvy jako je žlutá nebo zelená? Čekáte hosty a přemýšlíte, jak nazdobit stůl, aby kromě potěchy z jídla nabídl i pastvu pro oči? Pokud ano, máme pro vás zajímavý tip, jak vyšperkovat vaše stolování. Vaši hosté budou nadšení.

Pokud máte doma starý plastový ubrus, je nejvyšší čas na jeho proměnu. Zkuste jej přetvořit v moderní a krásný stolní běhoun. Budete k tomu potřebovat barevné papíry, tužku, pravítko, nůžky, lepidlo a izolepu.

1. Připravte si tvrdé barevné papíry ve svěžích odstínech zelené a žluté barvy, nejlépe ve velikosti A3. Můžete je doplnit také o střízlivější šedou nebo světle modrou.

behoun_1

2. Starý plastový ubrus ořízněte na velikost, v jaké vám bude vyhovovat budoucí běhoun. Podle něj se pak také bude odvíjet velikost dekoračních čtverečků z papíru. Vezměme jako příklad šířku běhounu 30 cm. Odměřte si na papíru pruh o velikosti 30x10 cm a vystřihněte jej.

behoun_2

3. Proužek nastříhejte na tři čtverečky o rozměrech 10x10 cm.

behoun_3

4. Čtverečky rozstřihněte na trojúhelníky a stejně postupujte u ostatních papírů.

behoun_4

5. Ubrus připevněte izolepou k podložce, na které pracujete, aby vám nikam neujížděl. Pak začněte hned z kraje lepením trojúhelníků na ubrus tak, jak vidíte na obrázku.

behoun_5

6. Střídejte ve vzoru jednotlivé barevné papíry, aby postupně dávaly dohromady krásnou mozaiku, a polepte jimi celý ubrus. Nakonec umístěte váš nový běhoun na stůl a přidejte třeba vázu s květinou. Stylová dekorace je na světě.

behoun_6

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden