Můj kousek štěstí

Ozon místo zubní vrtačky?

Patříte mezi ty jedince, kterým nahání pištivý zvuk zubařské vrtačky hrůzu? Vyhýbáte se návštěvě stomatologa jen proto, že se bojíte vrtání? Pak pro vás máme dobrou zprávu. Novou metodou je možné porazit zubní kaz i bez vrtání.

Zabiják škodlivých bakterií v dutině ústní

Ozon je plyn a velmi silný antioxidant, který nemilosrdně zabijí bakterie, viry a plísně. Pro lidi je neškodný a navíc nepředstavuje zátěž pro životní prostředí. Po ošetření se totiž mění na kyslík. K ošetření zubů se hodí i proto, že dokáže neutralizovat kyseliny poškozující zubní sklovinu a navíc zlepšuje remineralizaci, tedy vyplňování mikroskopických trhlinek na zubu.

Od prevence po kaz

Způsobů, jak využít ozon v zubním lékařství je hned několik. Je vhodný jako součást preventivního ošetření v rámci zubní hygieny. Pomáhá při zánětech, od těch lehkých až po rozvinutou parodontitidu nebo záněty kořenových kanálků. Dají se jím léčit i onemocnění měkkých tkáních jako jsou kvasinkové infekce nebo opary. Pokud jde o kazy, s těmi velkými, které vážně narušily zubní hmotu a došlo k napadení nervu si neporadí. Ale když přijdete k zubaři včas, s malým kazem, dokáže ozon jeho šíření zastavit. Ozonovou terapii zatím zdravotní pojišťovny neproplácejí, za ošetření tak pacient zaplatí kolem dvou tisíc korun.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden