Moje chvilka pohody

Padesátkou nic nekončí

Přijít o práci, zejména, když už vám bylo padesát, není vůbec žádná legrace. Zaměstnavatelé a personální agentury vás většinou, i když skrytě a rafinovaně, diskriminují. Mají dojem, že už patříte do starého železa a že váš věk má své limity.

Oni prostě hledají mladý, perspektivní kolektiv, který má dobrý tah na branku a je dostatečně flexibilní. Optimismus do žil vám zřejmě nenalijí ani na úřadu práce.

Rekvalifikace, ale jaká

Většinou vám doporučí rekvalifikaci. Nabízejí však hlavně rekvalifikační kurz kadeřnice, soustružník nebo něco podobného, celkem pro vás nepoužitelného. Přesto je zbytečné skládat zbraně. Každý věk má přece svoje pro a proti, své plusy a minusy.

Ujasněte si své výhody

Naučte se argumentovat potencionálním zaměstnavatelům. Proč by měli přijmout právě vás? Ano, jste starší a potřebujete možná trochu volnější pracovní tempo. Máte zato ale neuvěřitelně mnoho praktických znalostí a zkušeností, které vaši práci zkvalitní a obohatí.

Důležitý je také váš nadhled, který v kolektivu bude působit jako stmelující prvek, přinese pohodu a klid. Dokážete svým mladším kolegyním dobře poradit, budete mít trpělivost s vysvětlováním. Navíc u vás nehrozí ani mateřská dovolená ani časté hlídání nemocného dítěte.

Dnes jsou ve světě běžné modely pracovních týmů, kde jsou zaměstnanci namícháni z různých věkových skupin. Jsou s tím dobré zkušenosti. Zmiňte se o tom při pohovoru. Vedoucí, který toto vše nechápe, by pro vás nebyl vhodný šéf, ani kdyby vás nakonec zaměstnal. Tak nevěšte hlavu a nevzdávejte to.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden